Kategóriák

Kategóriák

Alkatrész Hírek Járműtechnika Külföld

A Goodyear innovációs díjat nyert tehergépkocsi-abroncs technológiájával

Az IntelliMax Groove technológia a Goodyear harmadik győzelmét hozta

A Goodyear tehergépkocsi-abroncsokon alkalmazott IntelliMax Groove technológiája, melyet az alacsony gördülési ellenállású FUELMAX S tehergépkocsi-abroncsokon vezettek be, elnyerte a Luxemburgi Ipari Szövetség (FEDIL) ez évi innovációs díját. Az elmúlt öt év során ez már a harmadik díj, melyet a Goodyear európai, közel-keleti és afrikai divíziója tehergépkocsi-abroncsok kapcsán a FEDIL-től kapott.

Goodyear_Wins_Luxemburg_Innovation_Award_2014
Francine Closener luxemburgi gazdasági államtitkár, Robert Dennewald, a FEDIL elnöke, valamint Nicolas Soisson, a FEDIL igazgatója átadják a díjat a Goodyear luxemburgi Innovációs Központjának csapata részére.

A zsűrit lenyűgözte ez a technológia, mely az abroncs teljes élettartama során biztosítja a kimagasló teljesítményt. A Goodyear által a közelmúltban piacra dobott FUELMAX S üzemanyag-takarékos kormányzott abroncs egyik jellemzője, az IntelliMax Groove technológia egy „rejtett” futófelületi mintázat az abroncson belül. Az eredeti futófelület kopásával egy új minta jelenik meg, mely az abroncs kopása ellenére is biztosítja a kiváló tapadást és az alacsony gördülési ellenállást. A díj a Goodyear Colmar-Bergben található luxemburgi Innovációs Központjának (GIC*L) kiemelkedő innovációs munkájának, valamint kutatási és fejlesztési képességeinek újabb elismerése.

A díjátadó ünnepségre december 10-én került sor Luxembourgban, Francine Closener luxemburgi gazdasági államtitkár részvételével. A GIC*L nevében a díjat Jean-Marie Feller, a Goodyear európai, közel-keleti és afrikai divíziója Abroncstechnológiai Kereskedelmi Osztályának projektmenedzsere vette át.

„Ismét megtisztelve érezzük magunkat, hogy Luxemburg kormánya nekünk ítélte ezt a díjat. A tény, hogy immár harmadszor nyertük el, egyértelmű bizonyíték a Goodyear kimagasló innovációs munkájára. IntelliMax Groove technológiánk nem csupán innovatív, de a közúti szállítás terén tevékenykedő ügyfeleink igényeit is kielégíti, és az alacsony üzemanyag-fogyasztás révén segíti őket működési költségeik csökkentésében” – mondta Henk van Tuyl, a Goodyear európai, közel-keleti és afrikai divíziója Abroncstechnológiai Kereskedelmi Osztályának igazgatója.

IntelliMax Groove technológia
A Goodyear új FUELMAX abroncsai a Goodyear üzemanyag-hatékonyság tekintetében legkiemelkedőbb tehergépkocsi-abroncs termékcsaládját alkotják. A FUELMAX S kormányzott abroncs az IntelliMax Groove technológiát alkalmazza a gördülési ellenállás optimalizálására. Ez a speciális gyártási technológia egy „rejtett” futófelületet épít be az abroncsba. Ez azt jelenti, hogy az abroncs élettartamának első szakaszában az eredeti futófelületi mintázat, mely két kerületi mintaárkot és három érintkező bordát tartalmaz, kiváló teljesítményt és alacsony gördülési ellenállást biztosít. Amint az abroncs kopása eléri az 50%-ot, öt új mintaárok jelenik meg, hat bordával együtt, az abroncs élettartamának középső szakaszára. Mintegy 75%-os kopás elérésekor a négy fennmaradó érintkező borda továbbra is biztosítja a jó nedves tapadást, egészen az abroncs hasznos élettartamának végéig. Az abroncs geometriája mind a gördülési ellenállás, mind a a futásteljesítmény, mind a kezelhetőség szempontjából optimális.

A Goodyear
A Goodyear a világ egyik legnagyobb gumiabroncsgyártója. A vállalat mintegy 68 000 embert foglalkoztat a világon, a termékeit pedig 22 ország 50 létesítményében állítja elő. Az ohioi Akronban és a luxemburgi Colmar-Bergben található két Innovációs Központjának célja: a legmodernebb termékek és szolgáltatások kifejlesztése, melyek meghatározzák az iparág technológiai és teljesítményi színvonalát.

A Goodyear Dunlop Europe haszongépjárművekre, helyi és távolsági autóbuszokra gyártott gumiabroncs-típuscsaládja több mint 400 különböző terméket tartalmaz több mint 55 méretben. A világ számos vezető haszongépjármű-gyártója, köztük a DAF, az Iveco, a MAN, a Mercedes-Benz, a Renault Trucks, a Scania és a Volvo is Goodyear gumiabroncsokat szerel alapfelszerelésként járműveire. A Goodyear az összes nagy pótkocsigyártónak is szállít gumiabroncsokat. A TruckForce szervizhálózatot, a 24 órás ServiceLine országúti segélyszolgálatot, a FleetOnlineSolutions internetes menedzsment-rendszert, valamint a Goodyear Retread Technologies-t magába foglaló Fleet First szolgáltatásával a Goodyear kínálja az iparág legátfogóbb, célorientált szolgáltatásait.

A Goodyearrel és termékeivel kapcsolatos további információkért keresse fel a www.goodyear.com weboldalt.

Forrás: Weber Shandwick
.

(Ezt a cikket 181 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE