Gazdaság Hírek Közút Útdíj

Városi és megyei vezetők kezdeményezik a kaposvári elkerülő út fizetőssé tételének visszavonását

A megyei e-matrica rendszert jónak értékelték, de a kaposvári elkerülő út fizetőssé tételét még nem tartják indokoltnak, hiszen nem készült el az M67-es út és az M9-es autópálya, amelyeket összekötne. Ezért a város és a megye vezetői, valamint országgyűlési képviselője közösen fordul a nemzeti fejlesztési miniszterhez.

Teherautó halad a 61-es főút útdíjköteles kaposvári elkerülő szakaszán 2015. január 7-én. MTI Fotó: Sóki Tamás
Teherautó halad a 61-es főút útdíjköteles kaposvári elkerülő szakaszán 2015. január 7-én. MTI Fotó: Sóki Tamás

Egy szerdai kaposvári sajtótájékoztatón az önkormányzat MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Szita Károly (Fidesz-KDNP), a város polgármestere, elismerve az új e-matrica rendszer előnyeit, kijelentette: Jakó Gergellyel (Fidesz-KDNP), a megyei közgyűlés elnökével és Gelencsér Attila (Fidesz) országgyűlési képviselővel közösen azzal a javaslattal keresik meg Seszták Miklós minisztert, hogy mérlegelje a helyi szempontokat, és vegye ki a fizetős szakaszok közül a kaposvári elkerülő utat.

Jakó Gergely a megyei e-matrica rendszer mellett érvelve elmondta, hogy a Balaton déli partján közlekedők 5000 forintért használhatják egész évben az M7-es autópálya somogyi szakaszát, ami a szezonban nagy forgalom alól mentesíti a déli parti településeket.

Gelencsér Attila kitért arra is, hogy olcsóbbá válik Kaposvár és a főváros közötti közlekedés, hiszen eddig évi mintegy 43 ezer forintba került a matrica, most viszont négy megyére 20 ezer forintot kell fizetni ezért. A kaposvári elkerülő fizetőssé tétele viszont jelenleg valóban nem indokolt – tette hozzá.

Szerdán, még a tájékoztató előtt az MSZP kaposvári elnöke, Pintér Attila azt közölte az MTI-vel, hogy ha Szita Károly és Gelencsér Attila nem tesz érdemi lépést a 61-es út elkerülő szakaszán Kaposvár számára “indokolatlanul, diszkriminatívan és méltánytalanul bevezetett” útdíjfizetési kötelezettség megszüntetéséért, akkor a város január 22-i ülésén maga kezdeményezi, hogy a közgyűlés forduljon a kormányhoz és a nemzeti fejlesztési miniszterhez.

Forrás: MTI  (btt \ bti \ blz)
.

(Ezt a cikket 141 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .