Gazdaság Hírek Közút Útdíj

Útdíj – Tábla nélkül is fizetni kell az autópályákon és autóutakon

Azok az autópálya és autóútszakaszok is csak e-matricával használhatók, ahol a kötelezettségre külön tábla nem figyelmeztet. A jogszabály ugyanis úgy szól, hogy minden autópálya és autóút fizetős az év elejétől – mondta el Kibédi-Varga Lajos, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. szóvivője szerdán az MTI kérdésére.

Autó halad el az útdíjköteles M30-as autópályát és az ingyenes, Miskolcot elkerülő szakaszt jelző tábla mellett Miskolc határában 2015. január 7-én. MTI Fotó: Vajda János Azonosító: D_VAJ20150107001 -	- 		Kép megjelenítése		Kép letöltése Autó halad el az útdíjköteles M30-as autópályát és az ingyenes, Miskolcot elkerülő szakaszt jelző tábla mellett Miskolc határában 2015. január 7-én. MTI Fotó: Vajda János
Autó halad el az útdíjköteles M30-as autópályát és az ingyenes, Miskolcot elkerülő szakaszt jelző tábla mellett Miskolc határában 2015. január 7-én. MTI Fotó: Vajda János

Külön, az útdíj fizetésére figyelmeztető táblákat csak ott helyeztek el, ahol fizetős és nem fizetős szakaszok váltják egymást, hogy tudja az autós, mikor lép fizetős útszakaszra. Ilyen az M0 autópálya, és az ilyen helyeken kötelező kitáblázni a fizetős részt – tette hozzá a szóvivő.

Az M1 és M7 autópályák közös bevezető szakaszára csatlakozó Egérút nem fizetős – erősítette meg Kibédi-Varga Lajos. Az Egérúton a városból kifelé haladva, az autópályára történő felhajtás előtt van egy útdíj fizetésre figyelmeztető tábla, de ez nem az Egérútra, hanem a sztrádára vonatkozik.

Forrás: MTI  (ghg \ gte)
.

(Ezt a cikket 218 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .