Kategóriák

Kategóriák

Gazdaság Hírek Közút Útdíj

Útdíj – Gulyás: a vitatott szakaszokról egyeztetésekre van szükség

Egyeztetéseket tart szükségesnek a Fidesz azoknak a január 1-jétől díjköteles útszakaszoknak az ügyében, amelyek esetében a helyi képviselők és polgármesterek sem értenek egyet a díjfizetési kötelezettséggel – mondta Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre.

Járművek haladnak az útdíjköteles M30-as autópályán Miskolc határában 2015. január 7-én. MTI Fotó: Vajda János
Járművek haladnak az útdíjköteles M30-as autópályán Miskolc határában 2015. január 7-én. MTI Fotó: Vajda János

A képviselő világossá tette, hogy az útdíjrendelettel kapcsolatban kizárólag a kormányzatnak van hatásköre, országgyűlési törvényalkotási feladat nincs az ügyben.

Azonban „azt szeretnénk, hogy ha azoknál az útszakaszoknál, ahol a helyzet vitás, és látható, hogy a helyi képviselők, polgármesterek sem feltétlenül értenek egyet egyes útszakaszoknak az útdíjrendszerbe való bevonásával, ott az egyeztetésekre sor kerülne, és ha lehet, kompromisszummal ezek a viták rendezhetőek lennének” – mondta Gulyás Gergely.

Jelezte, továbbra is úgy látják, hogy önmagában a megyei alapú matrica jobb, igazságosabb rendszer, viszont a bevezetése során „a sietségből adódóan vagy más miatt olyan hibákat követtek el az illetékesek”, amiket a jövőben jobb lenne elkerülni.

Forrás: MTI  (bhz \ bdó)
.

(Ezt a cikket 130 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE