Gazdaság Hírek Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút

Átadták a Marcalit keletről elkerülő utat

Átadták a Marcalit keletről elkerülő 8 kilométeres útszakaszt – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. hétfőn az MTI-vel.

Illusztráció - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A társaság közleménye idézi Móring József Attilát, a térség országgyűlési képviselőjét, aki elmondta: a Nyugat-Magyarország, illetve a Balaton irányából Dél-Somogyba, azon keresztül Horvátországba zúduló hatalmas teherautó-forgalom jelentős terhet és veszélyt jelentett a marcaliak számára, a december 29-étől használható új nyomvonal azonban biztonságosabbá, tisztábbá, csendesebbé teszi a várost.

A közlemény idézi Neumayer Ágnest, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. régióvezetőjét, aki úgy véli: az elkerülő út megépítésével mérséklődnek a környezeti ártalmak, felszabadul Marcali a naponta átlag 7000 járművel áthaladó forgalom alól, amelynek 30 százaléka nehézgépjármű.

Az elkerülő utat a közbeszerzésen nyertes EuroAszfalt Kft. építette nettó 3,18 milliárd forintért. Az összeg 85 százalékát unió állta.

A tájékoztatás szerint az útszakasz – illeszkedve a 68. számú főúthoz – kétszer egy sávval épült ki, amelyen óránként 90 kilométeres sebességgel lehet majd haladni.

Forrás: MTI  (bbri \ gpp \ bpt)
.

(Ezt a cikket 210 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .