Hírek Rendezvények Sport Versenyek

Elindult a jegyértékesítés a mogyoródi kamion Eb-futamra

Elkezdődött a jegyértékesítés a jövő év szeptember 5-én és 6-án a Hungaroringen sorra kerülő kamion Európa-bajnoki versenyhétvégére.

Forrás: Hungaroring Sport Zrt.
Forrás: Hungaroring Sport Zrt.

A Hungaroring Sport Zrt. és a viadal promótere, a Truck Race Promotion Kft. szerdai közös sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a napijegyek 4900, a kétnapos hétvégi belépők 6900, a családi – két felnőttnek és két gyereknek – szóló jegyek pedig 9900 forintba kerülnek.

A sorozat idei bajnoka, Kiss Norbert, aki címvédőként érkezik majd a Hungaroringre, kiemelte, évek óta várt arra, hogy hazai közönség előtt versenyezhessen.

“Sokat fejlődött a csapat az elmúlt években, az idén már nemcsak a leggyorsabbak, hanem a legmegbízhatóbbak között is ott tudtunk lenni, remélem, jövő szeptemberben már úton leszünk a bajnoki címvédés felé, mert ez a célunk” – mondta Kiss, s hozzátette, optimistán várja a magyar futamokat, mert egyrészt az ő vezetési stílusának, másrészt a kamionjának is fekszik a Hungaroring vonalvezetése.

s2
Forrás: Hungaroring Sport Zrt.

Az Oxxo Energy Truck Race Team másik pilótája, a 18 éves Major Benedek kijelentette, számára is előnyt jelent majd a hazai “aszfaltcsík”: “a Hungaroring a nehezebb pályák közé tartozik, hasznos lesz számomra az itt felhalmozott tapasztalat”.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója azt mondta, három évre szóló szerződést kötöttek a kamion Eb jogtulajdonosával, és mivel a sorozatnak magyar címvédője van, a jövő szeptemberi hétvégén nagy érdeklődésre számítanak.

“Norbi és Benedek sikerei nyomás alá helyeztek minket a rendezés kapcsán, bízom benne, a sok magyar néző segít majd nekik abban, hogy a magyar pályán is sikeresek legyenek” – tette hozzá Gyulay Zsolt.

Őry Péter, a Truck Race Promotion Kft. tulajdonosa arról beszélt, hogy mivel külföldön azt tapasztalták, a kamion Eb hétvégéi nemcsak versenyek, hanem fesztiválok is, így tárgyalásokat folytatnak annak érdekében, hogy különböző kísérőprogramokkal egészítsék ki a sorozat mogyoródi állomását.

Riskó Géza, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatói tanácsadója azt mondta, jövőre a köztelevízió valamelyik csatornáján az egyes futamokat követő szerdán egyórás összefoglalóval jelentkeznek, a hazai versenyeket pedig élőben akarják majd közvetíteni.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) égisze alá tartozó kamion Eb a gyorsasági teherautósport legmagasabban jegyzett sorozata, amelyben a versenyhétvégék mindkét napján rendeznek szabadedzéseket, időmérőt és két futamot.

Forrás: MTI  (skt \ sgr \ sag \ hgp)
.

(Ezt a cikket 255 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .