Hírek Külföld Logisztika

Új logisztikai központtal és légijárattal bővít Európában a TNT

Új nemzetközi logisztikai központot épít a hollandiai Eindhovenben a TNT, a világ egyik legnagyobb expressz szállító vállalata. A vállalat stratégiája, hogy megerősítse európai hálózatát, amivel a hatékonyságot és a szolgáltatások minőségét kívánja javítani. Ennek keretében új légi útvonalat is indítanak, mégpedig a németországi Hannoverbe.

2014_Artist-rendering-of-TNTs-future-depot-in-Eindhoven-Netherlands

Eindhovenben már letették az alapkövét annak az új 6.350 négyzetméteres épületnek, amely az eddig használt, lényegesen kisebb, bérelt létesítményt helyettesíti majd. Az építkezés várhatóan 2015 júniusában fejeződik be. A központban helyet kap egy csúcstechnológiás szortírozó és rakodó berendezés, és a gépjárművek egyszerre 99 rámpán tudnak majd be- és kirakodni.

Az új logisztikai központ megépítése pozitív hatással lesz a termelékenységre, és javulnak az itt dolgozó 250 munkavállaló munkakörülményei is. A beruházás eredményeként a TNT még hatékonyabban tudja majd kezelni a csomagokat, amelyek száma az elmúlt időszakban alaposan megnövekedett. A központból, amely elsősorban az egészségügyi és a technológiai szektort szolgálja ki, közvetlen, napi járatok indulhatnak Liège-be, Arnhembe, Northamptonba, Párizsba és Zürichbe.

3Nov2014_TNT-inaugurates-Boeing-737-service-to-Hanover-Germany_back-view-of-the-aircraft

A vállalat Németországban is bővíti szolgáltatásait. Heti öt alkalommal indít járatot Hannoverből a TNT liège-i légiközpontjába valamint a dániai Billundba és a norvégiai Oslóba. Az útvonalakon Boeing 737-400 típusú gépek repülnek.

Hannoveren keresztül könnyen elérhető Észak-Németország, Hamburg, Bréma és Magdeburg. A naponta Liège és Hannover között közlekedő éjszakai járat lehetővé teszi, hogy a sürgős küldemények reggel 9 óra előtt a régióba érjenek. A repülők innen Dániába folytatják útjukat. A járattal – amelynek végpontja Osló – lehetővé válik a csomagok késői összegyűjtése az észak-német területről, így a TNT másnapi kiszállítást tud vállalni szerte Európában. Az új lehetőség többnyire a gépjárműipar és néhány más, szállítási időre érzékeny iparág számára lesz a legelőnyösebb.

A TNT évek óta fejleszti hannoveri központját. 2012-ben a helyi irodák és közúti elosztóközpont költözött nagyobb területre a repülőtéren belül, ezzel biztosítva a közúti- és légiszállítás közötti gördülékeny együttműködést. A saját járatok működtetésével a TNT még több lehetőséget biztosít ügyfeleinek küldeményeik szállítására.


A TNT-ről

A TNT a világ egyik legnagyobb expressz szállító vállalata. A TNT napi rendszerességgel szállít több millió küldeményt: a dokumentumoktól kezdve a csomagokon át egészen a raklapos küldeményekig. A TNT közúti és légi hálózatot működtet Európában, a Közel-Keleten és Afrikában, Ázsiában és a csendes-óceáni térségben valamint az amerikai kontinensen. A TNT Express 2013-ban 6,7 milliárd eurós árbevételt könyvelhetett el.

Forrás: Live PR
.

(Ezt a cikket 213 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .