Gazdaság Hírek Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Külföld Külföld

Tüntető olasz munkások elfoglalták az A1-es autósztráda egyik szakaszát

Mintegy tizenöt kilométeres sorban vesztegeltek a járművek szerdán az Észak- és Dél-Olaszországot összekötő A1-es autósztrádán Orte magasságában, miután az itt levő sztrádakapukat szerdán elfoglalták az elbocsátásuk ellen tüntető acélipari munkások.

Több órás tüntetés után a munkások akkor oldották fel a sztrádablokádot, amikor ígéretet kaptak a római gazdasági fejlesztési minisztériumtól egy újabb egyeztetésre munkahelyeik megmentése érdekében.

A Rómától északra mintegy kilencven kilométerre levő Orte sztrádakapuit az umbriai Terni acélgyár munkásainak több száz fős csoportja foglalta el. A járműveket egyik irányba sem engedték át. A Thyessenkrupp német csoport birtokolta olasz acélgyár munkásai szerdán huszonkettedik napja tüntettek munkahelyeik felszámolása ellen. A háromezer dolgozót foglalkoztató acélgyár újabb kétszázkilencven munkást készül elbocsátani, miután az utóbbi hónapokban már több mint száznegyven dolgozótól vált meg. A munkások október 29-én a római gazdasági fejlesztési minisztériumnál tüntettek. Akkor a rendőrség gumibottal verte szét a megmozdulást.

A legnagyobb olasz szakszervezeti szövetségnek számító CGIL szerdán bejelentette, nyolcórás általános sztrájkot hirdet december 5-re a római kormány munkaügyi reformja és gazdaságpolitikája ellen. Az időpont kiválasztását viták kísérik, mivel december 8. ünnepnap Olaszországban és a szakszervezeti föderációt az a vád érte, hogy a sztrájk kifogásával hosszú hétvégét kíván ajándékozni a dolgozóknak.

Forrás: Sárközy Júlia – MTI  (hsj \ kigy \ ktl \ ksy)
.

(Ezt a cikket 241 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .