Élen járva a fenntarthatóságban: a Scania közel 1.500 biodízel tehergépkocsit szállít le 2014 folyamán

A vállalat alternatív üzemanyagok és fenntartható fejlődés irányában meglévő elkötelezettsége most már a tehergépkocsi értékesítésekben is megmutatkozik. A Scania számításai szerint 2014-ben nagyjából 1.500 darab olyan Euro 6 tehergépkocsit fog ügyfelei számára leszállítani, amelyek a termékválaszték 5 különböző, 100% biodízel-üzemre képes motorjának valamelyikével működnek.

Scania R 450
Scania R 450

„Az előrejelzések szerint ebben az évben 1.500 darab biodízel üzemű Euro 6 tehergépkocsit fogunk legyártani és leszállítani.” – mondta Christopher Podgorski, a Scania tehergépkocsikért felelős alelnöke. „Nagyon büszke vagyok erre a mennyiségre, mert nem csak azt mutatja meg, hogy az iparágban az alternatív üzemanyagokban mi rendelkezünk a legátfogóbb befektetésekkel, de most már átütő kereskedelmi sikert is elértünk. Ez egyértelmű értékmérője a Scania nézetének, miszerint a fenntartható jövő egyben nyereséges jövő is.”

A Scania moduláris termelési rendszerében három különböző motorcsaládban gyárt teljesen biodízel üzemű Euro 6 motorokat: 9 literes, soros, öthengeres; 13 literes, soros, hathengeres és 16 literes V8. A motorok 320 és 580 lóerő közötti teljesítménytartományban állnak rendelkezésre, kiszolgálva ezzel számos ügyféligényt és felhasználási területet.

A biodízel jelenleg talán a legnépszerűbb alternatív üzemanyag az európai fuvarozók között. Egyszerű használni, szükség esetén keverhető normál gázolajjal, ugyanakkor 65% vagy – az előállítási módtól függően – még nagyobb csökkenés érhető el vele a CO2-kibocsátásban.

„Csak azok a környezetvédelmi lépések számítanak valójában, amik már ténylegesen élnek.” – hangsúlyozta Magnus Höglund, a Scania disztribúciós tehergépkocsijainak termékigazgatója. „Köszönhetően termékválasztékunk szélességének, számos piac különböző felhasználási területe számára szállítunk biodízel teherautókat. A legtöbbjüket a hosszú távú fuvarozási szegmensben dolgozó ügyfelek vásárolják. Választásuk lényege, hogy nem kell semmiről lemondaniuk: a Scaniától már megszokott módon ugyanolyan jól felszerelt járműveket kapnak ugyanazzal a kiemelkedő vezethetőséggel, miközben radikálisan csökkenthetik ökológiai lábnyomukat.”

2014-ben a Scania a legtöbb biodízel teherautóját osztrák, svéd és német ügyfeleknek szállította le, de az érdeklődés erőteljesen növekszik más országokban is. Az egyik legnagyobb, egyedi vásárlást a svájci Coop hajtotta végre, aki 50 darab hosszú távú fuvarozásra specifikált járművet rendelt meg. A vállalat célja, hogy 2023-ra szén-dioxid mentes működést érjen el.


A Scaniáról
A Scania a világ vezető nehéztehergépkocsi-, autóbusz-, hajómotor- és iparimotor-gyártói közé tartozik. A vállalat tevékenységében a termékek mellett egyre nagyobb részarányt képviselnek a pénzügyi és egyéb szolgáltatások, amelyek költséghatékony szállítmányozási megoldásokat és maximális üzemidőt biztosítanak a Scania ügyfeleinek. A Scania több mint 40 ezer alkalmazottal mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, míg a termelés Európában és Dél-Amerikában folyik, az alkatrészek és komplett járművek gyártásának világméretű megosztásának lehetősége mellett. A 2013-as évben a vállalat értékesítési árbevétele meghaladta a 86 milliárd svéd koronát, míg nettó eredménye 6,2 milliárd svéd koronát tett ki.

Forrás: Scania
.

(Ezt a cikket 191 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?