Seszták: a versenyképesség javítását tarja szem előtt az NFM

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) legfontosabb feladata, hogy a társadalmi érdekek összehangolásával, az együttműködés erejére támaszkodva, növelje Magyarország versenyképességét – mondta Seszták Miklós miniszter, a korábbi stratégiai partnerségi megállapodások megújítása, illetve új megállapodások megkötése alkalmából tartott beszédében kedden Budapesten.

Tombor Sándor, a Magyar Útügyi Társaság elnöke, Zarándy Pál, a Magyar Mérnöki Kamara elnökségi tagja, Fülöp Zsolt, a Logisztikai Egyeztető Fórum soros elnöke, Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, Farkas Tamás, a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetségének elnöke, Dittel Gábor, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületének ügyvezető főtitkára, Krivács András, a Magyar Gasztronómiai Szövetség elnöke és Vereczkey Zoltán, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének elnöke (b-j), miután stratégiai partnerségi megállapodást írtak alá az ágazati jogszabályok előkészítésében folytatandó együttműködésről a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban 2013. július 11-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Tombor Sándor, a Magyar Útügyi Társaság elnöke, Zarándy Pál, a Magyar Mérnöki Kamara elnökségi tagja, Fülöp Zsolt, a Logisztikai Egyeztető Fórum soros elnöke, Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, Farkas Tamás, a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetségének elnöke, Dittel Gábor, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületének ügyvezető főtitkára, Krivács András, a Magyar Gasztronómiai Szövetség elnöke és Vereczkey Zoltán, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének elnöke (b-j), miután stratégiai partnerségi megállapodást írtak alá az ágazati jogszabályok előkészítésében folytatandó együttműködésről a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban 2013. július 11-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás

A tavaszi választások után létrejött kormánnyal azért kellett megújítani 16 cég megállapodását, mivel a korábbiak az akkori kormány mandátumának a lejártáig szóltak. A korábbi megállapodások megújítása mellett további két céggel is stratégiai partnerségi megállapodást írt alá a miniszter.

Seszták Miklós kiemelte, hogy az összefogás jelentősége egyre jobban felértékelődik. Ennek köszönhetők az elmúlt évek sikerei, és ez ad történelmi lehetőséget az országnak. Felidézte még a miniszter az idei három győztes választást, majd a kormány legfontosabb, a versenyképességet növelő céljait ismertette.

A korábbi stratégiai együttműködést megújította a tárca a Hungrail – Magyar Vasúti Egyesülettel, a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetségével, a Logisztikai Egyeztető Fórummal, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozók Ipartestületével (NIT Hungary), a Magyar Autós Szakmai Szövetséggel, a Magyar Energiakereskedők Szövetségével, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületével, a Magyar Mérnöki Kamarával, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetséggel, a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségével, a Magyar Természetjáró Szövetséggel, a Magyar Útügyi Társasággal, a Magyar Vitorlás Szövetséggel, a Megújuló Energia Platformmal és a Volán Egyesüléssel.

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületével egy későbbi időpontban újítja meg a tárca a megállapodást. Új stratégiai partnerségi megállapodást írt alá a miniszter a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetségével, valamint a Magyar Energiafogyasztók Szövetségével.

A tárca közleménye szerint a minisztérium a meghatározott tárgykörökben készült tervezeteket legkésőbb a kormányzati szervekkel való egyeztetés megkezdésekor megküldi a stratégiai partnereknek. Az együttműködő szervezetek maguk is javaslatot tehetnek jogszabályok elkészítésére, illetve a véleményezésre megkapott anyagok közül kiválaszthatják azokat, amelyekről közvetlen egyeztetést kérnek. A stratégiai partnereknek törekedniük kell arra, hogy az adott jogterülettel foglalkozó más szervezetek észrevételeit összegyűjtsék és a minisztériumnak átadják – áll a közleményben.

Forrás: MTI  (ghg \ egr \ gry)
.

(Ezt a cikket 226 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?