Hírek

Felfüggesztett börtönre ítélték az intézkedő rendőrökre támadó román kamionost

Gyorsított eljárásban jogerősen egy év, három évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Járásbíróság azt a román kamionost, aki intézkedő rendőrökre támadt a nagylaki átkelőnél – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Az M5-ös autópályán 2013. augusztus 30-án történt tömegkarambol okozásával gyanúsított bolgár kamionsofőr a Budakörnyéki Járásbíróság épületében 2013. szeptember 1-jén. A bíróság egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a 26 éves férfit. MTI Fotó: Lakatos Péter
Illusztráció – MTI Fotó: Lakatos Péter

A bíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit.

Szanka Ferenc közölte, a sofőr szeptember 3-án jelentkezett kilépésre a határátkelőhelyen, amikor a szolgálatot teljesítő rendőr jelezte neki, hogy a mérlegre vezető sávban egy másik kamion beállít elé. A vádlott az utasítást figyelmen kívül hagyta, ezért a határrendész megpróbálta a kamion fülkéjének vezető oldali ajtaját kinyitni, de a sofőr többször a járműre fellépő sértett felé rúgott. A kamionos a rendőr kezére csukta a teherautó ajtaját, majd amikor a határrendész egy újabb mellkasát ért rúgástól megtántorodott, felhajtott a mérlegre.

A mérlegelés után egy másik rendőr felszólította a vádlottat, hogy szálljon ki, állítsa le a motort, de a sofőr ennek sem tett eleget, és a fülkére felkapaszkodó határrendészre támadt, mellkason és arcon rúgta. A sofőrt végül a román rendőrök állították elő.

A magyar határrendészek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Forrás: MTI  (bkzg \ bhi)
.

(Ezt a cikket 219 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .