Baleset-megelőzés Gazdaság Hírek Közút

Kiírta a NIF az M15-ös négysávúsítására a tervezési tendert

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. nyílt közbeszerzést írt ki a 2×1 sávos M15-ös autóút 2×2 sávossá alakításának tervezésére – a felhívás a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
M15 autóút – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A 15 kilométeres – az M1 autópályát a szlovák határral Pozsony előtt – összekötő autóúton sok a súlyos baleset, az út négysávúvá szélesítése már évek óta napirenden van.

Völner Pál, akkori infrastruktúráért felelős államtitkár tavaly november végén jelezte, hogy idén februárban elindul a bővítés környezetvédelmi engedélyeztetése – ez azóta megtörtént. A projekt kivitelezése legkorábban 2016-ban kezdődhet meg – vélte az államtitkár.

A mostani tender a bővítés építési engedélyezési terveinek az elkészítésére szól és tartalmazza a rajkai határátkelőhelyen az autópálya akadálymentes forgalmának biztosítását is.

A tervezési feladat tartalmazza továbbá a szakaszon található külön szintű csomópontok felülvizsgálatát, szükség szerinti áttervezését és engedélyezési terveinek elkészítését is. A tervező feladata még a meglévő létesítmények állapotfelvétele.

A tervezés becsült ellenértéke nettó 450 millió forint. Az ajánlattételi határidő október 9. A legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást kérő ajánlattevő lesz a nyertes. A tervezés uniós támogatása 85, míg a nemzeti rész 15 százalék.

Forrás: MTI  (ghg \ hgp)
.

(Ezt a cikket 186 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .