Hírek Külföld Logisztika

A DACHSER európai élelmiszer-elosztó központot épít Erlenseeben

Az egész világon jelen lévő, logisztikai szolgáltatóként működő DACHSER társaság új beruházást valósít meg Erlenseeben (Hessen tartomány Main-Kinzig kerülete). A társaság egy összesen 70.000 négyzetméter alapterületű európai élelmiszerszállítmány-elosztó központot épít a langendiebachi területen. A beruházás összértéke mintegy 25 millió euró.
Food-Logistics-warehouse-truck
A DACHSER európai élelmiszer-elosztó központot épít Erlenseeben

Kelet-frankfurti logisztikai központjával – ahol gyűjtőszállítmányok kerülnek átrakásra – a DACHSER 2012 óta van jelen Erlenseeben. A 2014 szeptemberében kezdődő építkezéssel a langendiebachi kerületben a korábbi légitámaszpont helyén a DACHSER Food Logistics hamarosan egy újonnan épített létesítménnyel fog rendelkezni. Az új helyszín az A66-os autópálya mellett, kiváló közlekedési lehetőségekkel rendelkezik és 2015 őszén kiváltja az offenbachi létesítményt. “Nagyon örülünk, hogy az Offenbachban dolgozó 160 munkavállaló többsége követni fog bennünket a 19 kilométerre lévő Erlenseebe. Középtávon 40 új munkahelyet is teremtünk” – mondja Mathias OETTER, kirendeltségvezető.

Az offenbachi kirendeltség a DACHSER Food Logistics Rajna-Majna területi bázisa, és országos központi élelmiszer-átrakó platformként is szolgál. A hazai szállítmányok az elosztó központon keresztül 24 órán belül jutnak el rendeltetési helyükre. Az offenbachi létesítmény azonban nem alkalmas a további növekedés megvalósításához. Erlensee fog a helyébe lépni bővített kapacitással annak érdekében, hogy kezelni tudja a bejövő és kimenő szállítmányok növekvő mennyiségét, és egy kibővített elosztó központként szolgálhasson. Az új épülethez tartozik egy kettős áthidalású 8.500 négyzetméteres, +2 és +7 Celsius fokra hűtött átrakócsarnok. Egy második szakaszban a hasznos alapterület további 3.000 négyzetméterrel bővíthető. Egyszerre 87 tehergépkocsit lehet be- és kirakodni. Ezenkívül épül egy 2.500 négyzetméteres irodaépület, egy töltőállomás és egy tehergépkocsi mosó létesítmény. A tehergépkocsik számára kialakított parkolóhelyek integrálásával a nyilvános parkoló területeket szabadon lehet hagyni.

“Ezzel az új létesítménnyel a német fióktelepeket kiszolgáló meglévő átrakó csomópontot az Európai Élelmiszerhálózat valamennyi partnere által bonyolított, határokon átnyúló élelmiszerszállítások európai elosztó központjává bővítjük” – jegyzi meg Alfred MILLER, a DACHSER Food Logistics ügyvezető igazgatója. Ennek megfelelően az új fióktelep nemcsak egy fontos elosztó központ lesz a DACHSER európai élelmiszerlogisztikai létesítményei számára, hanem a 2013-ban tizenkét partner által alapított Európai Élelmiszerlánc egyik alapvető fontosságú alkotóeleme is. Az új platform részeként épülő további rakodókapuk és átrakóhelyek használatával mintegy 26 országot lehet egymással összekötni, az átrakási eljárások és a szállítási idők pedig lerövidíthetőek.

Forrás: DACHSER
.

(Ezt a cikket 248 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .