Hírek Külföld

Magyar cigarettacsempészeket fogtak el Nápolynál

Több mint kilenc tonna csempészett cigarettát szállított az a magyar rendszámú kamion, amelyet az olasz pénzügyőrség Nápoly közelében állított meg. Az árut szállító két magyar állampolgárt őrizetbe vették – közölte pénteken a pénzügyőrség.

Rajka, 2012. február 22. A Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) munkatársa egy cseh rendszámú autóban talált és lefoglalt, csempészet cigarettát mutatja a rajkai határállomáson. A személygépkocsi sofőrje, egy ukrán állampolgárságú férfi hamis diplomata-útlevéllel akarta igazoltatni magát, valószínűleg Csehországba akarta vinni a közel 7 millió forint értékű, 950 kartonnyi dohányárut. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Illusztráció – MTI Fotó: Krizsán Csaba

A Nápolyba vezető A1-es autósztráda Teano-nál levő pihenőhelyén ellenőrizték nápolyi pénzügyőrök a magyar rendszámú kamiont. A jármű a hivatalos okmányok szerint állatoknak szánt gyógyszereket szállított Tunéziába.

Az olasz pénzügyőrök azonban felfigyeltek arra, hogy a nagy meleg ellenére a kamion hűtőberendezése le volt állítva. A szállítmányt tüzetesebben ellenőrizve észrevették, hogy a gyógyszerek szavatossága évekkel ezelőtt lejárt. A régi gyógyszerekkel fedett ládák alján több mint 9 tonna csempészett cigarettát találtak.

A járművet lefoglalták. A kamiont szállító 40 éves és 38 éves magyar állampolgárokat Nápoly és Poggioreale börtönébe kísérték. A csempészcigaretta értékét 1 millió euróra (300 millió forintra) becsülik.

Forrás: Sárközy Júlia – MTI  (hsj \ kvs)
.

(Ezt a cikket 314 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE