Alkatrészgyártók hírei Gazdaság Hírek Külföld

A Federal-Mogul lezárta a Honeywell Friction Materials felvásárlását

A Federal-Mogul Holdings Corporation (NASDAQ: FDML) ma bejelentette, hogy Motorparts Ágazata lezárta a Honeywell Friction Materials üzletág egyes üzleti eszközeinek korábban bejelentett akvizícióját. A Honeywell Friction Materials üzletág székhelye a németországi Glindében található, ezenkívül jelentős tevékenységet folytat Romániában és Kínában is.

F-M Motorparts wTagline_050114„A Honeywell Friction Materials felvásárlása jelentősen megerősíti a Federal-Mogul Motorparts jelenlegi globális fékrendszeri portfóliójának gyártási és gépészeti kapacitását” – mondta el Daniel Ninivaggi, a Federal-Mogul társ-vezérigazgatója és a Federal-Mogul Motorparts vezérigazgatója. „A felvásárlás lehetővé teszi számunkra, hogy a globálisan versenyképes jelenlét és piacvezető technológia segítségével felgyorsítsuk az fék termékcsaládunk fejlesztését célzó stratégiánkat. Ugyanakkor tovább erősíti vezetői pozíciónkat a globális eredeti alkatrész és cserealkatrész-piacon különösen Európában és Ázsiában.”

A felvásárolt üzletág csak Európában, Kínában és Brazíliában működik, az Egyesült Államokban nem. A végleges tranzakciós megállapodásokban leírtak szerint a tranzakció nem vonatkozik a Bendix márkára és termékcsaládra, illetve semmilyen Egyesült Államok-beli eszközre, tartozásra és üzletrészre. A végleges tranzakciós megállapodás rendelkezései szerint a Honeywell fenntart mindennemű felelősséget azbesztes termékekkel kapcsolatos tartozásai vagy hasonló követelésekkel kapcsolatosan és vállalja, hogy a Federal-Mogult kártalanítja az ilyen követelésekkel szemben.

A Federal-Mogul Motorparts piacvezető a fék dörzsanyagok piacán, eredeti alkarészeiket világszerte alkalmazzák a könnyű járművek, haszongépjárművek és a nehéz tehergépjárművekben. A társaság a globális gépjármű alkatrész piacon forgalmazza a Wagner®, Ferodo® és Abex® fék dörzsanyag termékcsaládokat. A Honeywell Friction Materials prémium márkákat is biztosít a társaságnak, pl. a Jurid® márkát. A Federal-Mogul az egyik első fék dörzsanyagokat gyártó vállalat, amely elsőként kínál alacsony réztartalmú és rézmentes fékbetéteket eredeti alkatrészgyártó ügyfeleiknek, illetve nemrég a cserealkatrész piacon is forgalomba hozták az alacsony réztartalmú fékbetéteket.

A Federal-Mogulról

A Federal-Mogul Holdings Corporation (NASDAQ: FDML) világvezető termék- és szolgáltatásnyújtó; termékeivel és szolgáltatásaival gépjárművek és felszerelések gyártóit és szervizelőit világszerte látja el az autóipar, könnyű, közepes és nehéz tehergépjárművek, vízi, vasúti, légi közlekedés, energiatermelés és ipar piacain. A társaság termékei és szolgáltatásai elősegítik a jobb üzemanyag-takarékosságot, a gázkibocsátás csökkentését és a gépjármű fokozott biztonságát.

A Federal-Mogul két független üzletággal működik, mindkettő külön vezérigazgatóval, akik a Federal-Mogul Igazgatótanácsának jelentenek.A Federal-Mogul Powertrain eredeti erőátviteli rendszerrészeket és rendszervédelmi termékeket tervez és gyárt gépjárművek, nehéz gépjárművek számára, ipari és szállítási alkalmazásokra.

A Federal-Mogul Motorparts a globális gépjármű-utópiac több mint 20 legelismertebb márkáján keresztül értékesíti és forgalmazza termékei széles skáláját. Emellett az eredeti gépjárműgyártókat is ellátja olyan termékekkel, mint fékrendszerek, alváz, ablaktörlők és egyéb gépjármű-alkatrészek. A társaság utópiaci márkái közé tartoznak az ANCO® ablaktörlő lapátok, a Champion® gyújtógyertyák, ablaktörlők és szűrők, az AE®, Fel-Pro®, FP Diesel® Goetze®, Glyco®, Nüral®, Payen® és Sealed Power® motortermékek, a MOOG® kormány- és felfüggesztési alkatrészek, valamint a Ferodo®, Wagner® és Abex® fékrendszeri termékek.A Federal-Mogult 1899-ben alapították Detroitban. A társaság 44 300 főt foglalkoztat 33 országban és nemzetközi székhelye Southfieldben, az egyesült államokbeli Michigan államban található. Bővebb információért kérjük, látogassanak a www.federalmogul.com honlapra.

Előretekintő nyilatkozatok
A jelen sajtóközleményben foglalt nyilatkozatok, amelyek nem történelmi tények, „előretekintő nyilatkozatoknak” minősülnek. A tényleges eredmények lényegesen eltérhetnek ezektől számos fontos tényező miatt, amelyet a Federal-Mogul az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) felé a 10-K nyomtatványban közölt legfrissebb jelentésében ismertetett, melyet felülvizsgálhat vagy kiegészíthet a SEC felé a 10-Q és 8-K nyomtatványokon benyújtott jelentésében. Ilyen tényező lehet többek között a hazai és külföldi gépjárműgyártás fluktuációja, a termékeinkkel felszerelt gépjárművek keresletének fluktuációja, a Társaság költségmegtakarításokra vagy gyártáshatékonyságra irányuló képessége, hogy ellensúlyozza vagy felülmúlja a szerződéses vagy versenyhelyzetben elvárt árcsökkentéseket vagy az új üzleti lehetőségek megszerzését szolgáló árcsökkentéseket, az autóipari körülmények, a vállalat szegmentációjának sikeressége és a kapcsolódó hatások, valamint az általános globális és regionális gazdasági feltételek. A Federal-Mogulnak nem áll szándékában és nem vállal semmilyen felelősséget az előre mutató nyilatkozatok frissítését illetően.

Forrás: Weber Shandwick
.

(Ezt a cikket 202 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .