Hűtés nélkül szállított hús buktatott le adócsalókat Komárom-Esztergomban

Kétszáz kiló jelöletlen hússzállítmányt találtak a NAV pénzügyőrei a napokban egy szlovák teherautóban. A szállítólevelek szerint a cégtől összesen négy tonna húst vásárolt egy magyar vállalkozás, de az áru után nem fizette meg az áfát – tájékoztatta a NAV Közép-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága pénteken az MTI-t.

Illusztráció
Illusztráció

Rozs Viktor osztályvezető közölte: a járőrök azért ellenőrizték az autót, mert húst szállított, de nem működött a hűtőberendezése. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai megállapították, hogy a kétszáz kilónyi, jelölés nélküli hús nem megfelelő hőmérsékletű, ezért elrendelték megsemmisítését.

A jármű vezetőfülkéjéből előkerült iratok szerint a szlovák cég egy magyar társaságnak 2014 első negyedévében négy tonna húst értékesített.

A magyar vállalkozást megvizsgálva kiderült, hogy a társaság a különböző cégektől beszerzett hússzállítmányai után összesen 36 millió forintos áfafizetési kötelezettségének nem tett eleget. Az ügyben költségvetési csalás miatt indítottak eljárást.

Forrás: MTI  (ppd)
.

(Ezt a cikket 233 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?