Hat kilométernyi mellékutat újítanak fel négyszázmillió forintból Heves megyében

Négy szakaszon közel 6,2 kilométernyi mellékút újul meg Heves megyében, a beruházás értéke meghaladja a 430 millió forintot – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője csütörtökön az MTI-t.

kozut
Illusztráció

Pécsi Norbert Sándor közleményében felidézte: az ecsédi bekötőút 2,8 kilométeres felújítási szakaszával folytatódik az M3 autópálya és Ecséd közötti út rekonstrukciója. A beruházás mintegy 104 millió forintba kerül.

Megújul a Selypet Gyöngyöspatával összekötő út Rózsaszentmárton belterületén futó szakasza is 700 méter hosszon, 33,5 millió forint európai uniós támogatásból.

A Gödöllő-Tura-Hatvan összekötő út Hatvan belterületén újul meg 70 méter hosszon 4,5 millió forintból.

A beruházás keretében felújítják mindhárom belterületi útszakasz burkolatát, padkáját és újrafestik az útburkolati jeleket – közölte.

Pécsi Norbert Sándor kitért rá: a Tarnaörs és Jászdózsa közötti összekötőút 2,61 kilométeres külterületi szakasza is új burkolatot kap a régi pályaszerkezet újrahasznosításával, hideg remix technológiával és két réteg új aszfalt beépítésével.

Felújítják továbbá az útpadkát és kitisztítják a vízelvezető árkokat is. Az itteni munkák 300 millió forintba kerülnek – írta az osztályvezető.

Forrás: MTI  (bkug \ gte)
.

(Ezt a cikket 124 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?