Hírek Üzemanyag Vám

Illegális olajkereskedőkre csaptak le az adóellenőrök Egerben

Illegális olajkereskedelemmel foglalkozó bűnszervezetre csaptak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói Egerben.

Kovács Dorina, a NAV Észak-Magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a gyanúsítottak Bosznia-Hercegovinában vásároltak bitumenhígítót, amelyet papíron Romániában értékesítettek, de végül Magyarországon adták el gázolajként.

Az ásványolajat egy nem üzemelő egri benzinkút telephelyén fejtették le, és nagyobb tételekben onnan adták tovább. Csaknem százezer liter olajat adtak el így, elcsalva több mint tizenötmillió forint jövedéki adót és tizenkétmillió forint áfát.

Az elkövetőkre az egyik szállítmány érkezésekor csaptak le május elején a NAV pénzügyi nyomozói, pénzügyőrei és járőrei. Az akkor érkezett kamionon 26 ezer liter bitumenhígító volt.

A pénzügyi nyomozók három Heves megyei férfit gyanúsítanak költségvetési csalással és jövedéki orgazdasággal. A bíróság elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását – közölte Kovács Dorina.

Forrás: MTI  (bkug \ ppd)
.

(Ezt a cikket 213 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .