Ellenőrzések Hírek

Szendvicspanelbe rejtették a cigarettát

Hőszigetelt építőelemekbe, úgynevezett szendvicspanelekbe rejtve szállított adózatlan dohányárut egy újfehértói férfi. A csempészcigaretta értéke meghaladja a 10 millió forintot – tájékoztatta a NAV sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőre közúti ellenőrzésre megállít egy kamiont az ártándi határátkelőhely belépési oldalán 2014. április 29-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Illusztráció – A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőre közúti ellenőrzésre megállít egy kamiont az ártándi határátkelőhely belépési oldalán 2014. április 29-én.  MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Jánvári-Stefán Regina közölte: a NAV pénzügyi nyomozói hajnalban az ártándi határátkelő közelében átvizsgáltak egy teherautót, amely szendvicspaneleket szállított. Kiderült, hogy az építőelemekben, a könnyen lefejthető habszivacs alatt tizenkét és félezer doboz adójegy nélküli cigaretta lapul.

Az ügyben jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a teherautó 35 éves sofőrjét. Az is kiderült, hogy ugyanebben a járműben 2011 decemberében tizenkétezer doboz adózatlan cigarettát találtak – jelezte a szóvivő.

Forrás: MTI  (btár \ ppd)
.

(Ezt a cikket 270 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .