Fuvarpiac Gazdaság Hírek Logisztika

A GEFCO Magyarország pénzügyi eredményei 2013-ban

A GEFCO csoport magyarországi leányvállalatának 2013-as pénzügyi eredményei arról tanúskodnak, hogy nem tört meg az évek óta tartó növekedés lendülete. A jó eredmények a szolgáltatások folyamatos fejlesztésének és az átgondolt piaci stratégiának köszönhetők. A GEFCO Magyarország 2013. évi árbevétele 7,75 milliárd forint volt, amely a vállalat fennállásának eddigi legmagasabb éves árbevétele. Az árbevétel-növekedés legfőbb forrásai a közúti szállítmányozás és a kész jármű logisztika voltak.

iPad GEFCO 2A GEFCO Magyarország 2013 évi pénzügyi eredményei
2013-ban Európa vezető gazdaságaiban stabilizálódott a növekedés, és Magyarországon is a lassú növekedés jelei mutatkoztak. A GEFCO Magyarország növekedésének forrása – a legtöbb hazai logisztikai vállalathoz hasonlóan – 2013-ban is a nemzetközi szállítmányozás volt. A magyar vállalat a nemzetközi GEFCO csoport stratégiáját valósítja meg, amely a világ 150 országában van jelen, 350 telephellyel rendelkezik, és kiemelkedő pénzügyi stabilitás jellemzi. A GEFCO Magyarország teljes egészében illeszkedik a csoport nemzetközi tevékenyégébe, és minden olyan előnyt tud az ügyfeleinek biztosítani, amely ebből a nemzetközi háttérből ered.

A magyar leányvállalat 2013-ban 7,75 milliárd forint árbevételt könyvelhetett el, ami a 2012-es eredményhez képest közel 14%-os növekedést jelent, és egyben a 2005-ben alapított vállalat eddigi legmagasabb éves árbevétele.

„A GEFCO Magyarország 2013-ban megerősítette pozícióit a vevőinél, fontos új vevőket szerzett, és több olyan szolgáltatást indított el magyarországi ügyfelei számára, amelyek a logisztikai szolgáltatások legfejlettebb, leginnovatívabb kategóriáját képviselik”, – mondta el Vecsera Zsolt ügyvezető igazgató. „Ilyen például az intermodális szállítmányozás, amely elsősorban a keleti országok felé irányul, és biztosítja ügyfeleink versenyképességét és részvételét a világ leggyorsabban fejlődő területein, vagy a 4PL szolgáltatás, amely során cégünk részt vesz ügyfeleink nemzetközi ellátási láncának tervezésében és irányításában.”

Az intermodális szállítmányozást 2013-ban kezdte el a magyar leányvállalat, és a tavalyi évben még nem származott ebből számottevő bevétel. Figyelembe véve a távol-keleti gazdaságok növekedési potenciálját (elsősorban ide irányul az intermodális szállítmányozás), valamint a GEFCO Magyarország ügyfeleinek igényét arra, hogy kihasználják ezt a növekedést, az intermodális szállítmányozás erőteljes fejlődése várható középtávon.

A magyar leányvállalat alkalmazotti létszáma 2013 év végén 62 fő volt.

A GEFCO csoport
A GEFCO csoport meghatározó szerepet játszik az ipari logisztikai szolgáltatások területén. Öt fő szakterületén keresztül – szárazföldi szállítás, tengerentúli szállítás, raktározás és újrafelhasználható csomagolás, kész járművek logisztikája és vám- és adóügyi képviselet – a GEFCO globális és innovatív megoldásokat kínál a belföldi és nemzetközi bejövő és kimenő logisztika területén a legkülönfélébb iparágak számára. A 150 országban jelen lévő GEFCO 4 milliárd eurós forgalmával és 11.500 alkalmazottjával (2013-es adatok) Európa tíz vezető logisztikai vállalatcsoportja közé tartozik. A világszerte több mint 350 telephellyel rendelkező GEFCO folyamatosan bővíti tevékenységét Közép-Ázsiában, Közép- és Kelet-Európában, a Közel-Keleten, Kelet-Ázsiában, valamint Dél-Amerikában.

Website: www.gefco.net
.

(Ezt a cikket 372 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .