Új ároktisztító gépeket szerzett be a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az Új Széchenyi Terv Gazdasági Operatív Program támogatásának is köszönhetően összesen nyolc darab árokásó munkagépet szerzett be. A gépek a cég békéscsabai, csornai, kaposvári, kecskeméti, kiskunhalasi, miskolci, salgótarjáni és székesfehérvári üzemmérnökségein teljesítenek majd szolgálatot.

Az ároktisztító felépítmények TATRA Phoenix típusú alvázakra lettek szerelve, amelyek egyedi konstrukciójú központi teherhordó csővázzal és független felfüggesztésű, lengő féltengelyekkel rendelkeznek. Ez a műszaki megoldás több évtizedes használat során jól bevált az egész világon üzemelő TATRA-k körében. A tehergépjárművekben 12,9 literes dízelmotor található, amelynek maximális teljesítménye 265 kW, legnagyobb forgatónyomatéka pedig 1775 Nm. Az egyedi igényeknek megfelelő árokásó felépítménynek köszönhetően a gépek 7 méter mélységig is tudnak ásni és akár 7 tonnányi súlyt is képesek felemelni, ezért egy 94 kW-os dízel John Deere erőforrás felel. A gép alkalmas mikromenetelésre, ekkor egy hidromotor segítségével mozogatható, úgy, hogy a hordozójármű motorja leállított állapotban van. A munkagépekkel együtt a hatékony munkavégzéshez különböző profil és rendező kanalakat is beszerzett a program keretein belül a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Az új beszerzéseknek köszönhetően a közútkezelő jelentősen tudta bővíteni az ároktisztítási feladatainak ellátásához szükséges gépparkját, így nagyobb hatékonysággal és nagyobb volumenben tudja elvégezni ezen tevékenységét.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Forrás: kozut.hu
.

(Ezt a cikket 355 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?