NiT Hungary: A megtett úttal arányos díjfizetési rendszer tapasztalatai 2014-ben

NiT Hungary:

Túl a 2013-ban kedvezőtlen tapasztalatokkal indított hazai e-útdíj rendszer első fél évén, 2014-ben már a rendszer „finomhangolása”, és az azzal kapcsolatos fuvarozói érdekérvényesítés lehetőségei kerülnek napirendre.

horvat-kamion-halad-m6-autopalyan-140216
2013 év vége óta felszaporodtak a bírságolással kapcsolatos, szervezetünkhöz beérkező tagi észrevételek és panaszok, melyek oka döntő többségében nem a rosszhiszeműségből, jogkerülésből fakad, sokkal inkább a rendszer változatlanul fennálló hiányosságaira, hibáira és működésének jellemzőire vezethető vissza.

Szakmai érdekképviseletként, a vitás kérdések, problémák tisztázása, és a rendszer javítása érdekében folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt-vel. A „finomhangolás” időszakában változatlanul fontosnak érezzük, hogy jelezzük a panaszokat, és tagságunkkal megosszuk az így beszerzett információkat, elsősorban a rendszer hiányosságaira visszavezethető bírságfizetések megelőzése érdekében.

Továbbra is érvényes: rovatunkat addig frissítjük új tartalmakkal, amíg az indokolt.

Szakmai véleményezéseink alapja a tagság és a hazai fuvarozói alágazat negatív tapasztalata, jobbító szándékú javaslatainkat tagságunk észrevételei, beérkezett levelei, jelzései alapján állítjuk össze! Központi elérhetőségeinken és regionális irodáinknál tehát továbbra is várjuk a bejelentéseket, melyeket értékelünk és szükség esetén a legrövidebb időn belül továbbítunk az illetékesek részére.

A finomhangolás időszakának érdekérvényesítési tevékenységével összefüggésben keletkezett leveleinket, és az azokra érkezett válaszokat az alábbi linkek alatt, időrendben olvashatja:

Forrás és további friss információk: NiT Hungary
.

(Ezt a cikket 240 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?