Az ausztráliai „4WD Action Magazine” az ISUZU D-Max-ot hirdette ki a 2013-as év pick-upjának.Az ország legkeményebb tesztjeként nyilvántartott 4×4-es megmérettetésén a D-Max diadalmaskodott az 1 tonnás szegmensben szereplő összes versenytársa felett.

A főszerkesztő, Brendan Seymour így fogalmazott a teszttel kapcsolatban: „Az értékelési szempontok egyszerűek voltak. Oly módon akartuk tesztelni a járműveket, ahogyan azokat a mindennapi életben használják. Ez azt jelenti, hogy megrakodtuk őket a megengedett össztömegük határáig és ezután minden elképzelhető off-road terepen bizonyítaniuk kellett, a sáros, mély talajtól kezdve, a meredek hegyeken át, homokos talajon és végül természetesen országúton is. A teszt kivitelezéséhez segítségül hívtunk hozzáértő off-road pilótákat, hogy az autók professzionális kezek által legyenek vezetve.”

Az ISUZU D-Max nem csupán az összetett díjat tudhatja magáénak a teszt után, de azt is bizonyította, hogy a résztvevő járművek közül a leggazdaságosabb is.

Hogy további betekintést nyerjünk az átfogó értékelési rendszerbe, Steven Collins, az egyik pilóta elmagyarázta, milyen szempontok szerint pontozták a járműveket. „Kategóriákra bontottuk az off-road tesztelés egészét és minden egyes kategóriában külön pontszámot kaptak a járművek teljesítményük alapján. Figyelembe vettük az üzemanyag gazdaságosságukat, listaárukat, éves üzemben tartási költségüket, terhelhetőségüket és ezen elemek összessége határozta meg a végső sorrendet.”

A kemény és mélyen a részletekbe menő tesztet ismét az ISUZU D-Max abszolválta első helyen.

Forrás: ISUZU
.

(Ezt a cikket 250 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?