A Waberer’s páneurópai céghálózatot épít

Még tovább fokozza fuvarpiaci expanzióját Európa egyik legnagyobb közúti fuvarozója

Párizsban megkezdte működését a Waberer’s France, és hamarosan hasonló, piac-specifikus cégek alapítása történik meg az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Olaszországban. A Waberer’s International Zrt. Európa legfontosabb ipari-kereskedelmi központjaiban, megrendelőihez közel alapít lokális vállalatokat, miközben bővíti alkalmazottainak létszámát a már működő Waberer’s Deutschland és a Waberer’s Polska vállalatoknál is. Az Európa FTL specialistájaként ismert Waberer’s kereskedelmi offenzíváját támogató regionális cégeknek saját piacukon tovább kell fokozniuk az árbevétel jelenleg is évi kétszámjegyű növekedését.

ORFK légi felvétele: H.Szabó Sándor
Waberer’s telephely – ORFK légi felvétele: H.Szabó Sándor

Több tízmillió eurós beruházás

Az új cégek munkájának eredményeként várhatóan jelentősen gyarapodó megrendelés állomány magas színvonalú kielégítése érdekében a társaság több tízmillió eurós beruházással 2014-ben további 1000 új kamionszerelvény beszerzését irányozta elő azt követően, hogy a flottát már tavaly is 1200 vontatóval frissítette és bővítette. A jelenleg több mint 3000 saját szerelvényből álló fiatal flotta összesített futásteljesítménye 2013-ban 25 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi értéket és elérte a Föld-Nap távolság háromszorosát.

A regionális vállalatok részt vesznek Európa egyik legfiatalabb saját tulajdonú flottája kapacitásainak optimalizálásában. Tevékenységi területükön 12 órán belül kiállíthatnak akár 100 szerelvényt, ha a megrendelői igények azt indokolják.

Költségoptimalizálás – mindenütt

Az új cégközpontok a megrendelők ország-specifikus igényeinek mind teljesebb kielégítése érdekében finomítják tovább a Waberer’s szolgáltatási portfolióját. A társaság több mint 65 éve fuvarozza az ellátási lánc európai nagyvállalatainak és termelő üzemeinek áruit. A szolgáltatásaival szembeni igények ugrásszerű növekedése mégis azt követően következett be, hogy a Waberer’s megkezdte megrendelői logisztikai költségeinek optimalizálását. A fuvaroztatók erre olyan pozitívan reagáltak, hogy a 2013-as árbevétel előzetes adatok szerint több mint 20 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. Az új megrendelők száma – a spot fuvarokat nem számítva – egy év alatt csaknem 400-al gyarapodott.

Nincs többé felesleges kilométer

Az új európai leányvállalatok a megbízók logisztikához fűződő költségeinek optimalizálása érdekében teljes mértékben támaszkodnak a Waberer’s fejlett informatikai és telematikai rendszereire, amelyek garantálják az áruk biztonságos és hatékony eljuttatását a célállomásokra. Az útvonal-optimalizálási, járatirányítási, árukövetési megoldásoknak köszönhetően a Waberer’s szerelvényeinek rakottsági mutatója meghaladja a 90 százalékot. A vontatók Európában mindenütt a legjobb áron jutnak hozzá a legjobb minőségű üzemanyaghoz, mégsem kell felesleges kilométereket megtenniük a tankolásért a társaság hosszú távú szerződéseinek köszönhetően.

Forrás: Vision Communications Hungary Kft.
.

(Ezt a cikket 4148 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?