Börtönre ítéltek Angliában egy ittasan balesetet okozó magyar kamionost

Nyolc hét szabadságvesztésre ítéltek Angliában egy magyar kamionost, aki súlyosan ittas állapotban balesetet okozott. Helyi hírportálok pénteki beszámolói szerint az 56 éves L. Zoltánt az északnyugat-angliai Chorley magisztrátusi bírósága a járművezetéstől is eltiltotta 32 hónapra.

A magyar kamionos a Lancashire megyei Leyland kisvárosban január 14-én döntött ki egy útjelző táblát. A rendőrség megállapította, hogy a sofőr véralkoholszintje a baleset pillanatában csaknem a négyszerese volt a Nagy-Britanniában megengedett felső határnak.

A megyei rendőrség szóvivője a Lancashire Evening Post című regionális hírportálnak elmondta: ha valaki a megengedettnél csak kétszer magasabb véralkoholszinttel vezet, harmincszor nagyobb az esélye arra, hogy balesetet okozzon, mint annak, aki józanul ül gépjárműbe.

Matthew Tomlinson, a Lancashire megyei tanács egyik képviselője enyhének minősítette az ítéletet, mondván: szerinte a magyar kamionost egész életére el kellett volna tiltani a járművezetéstől. „Ha valaki ennyire közveszélyes, akkor nem egészen három évnyi eltiltás elégtelen” – fogalmazott a tanácsnok.

Másfél éve egy másik magyar kamionost nyolc havi szabadságvesztésre ítéltek Birminghamben, ugyancsak ittas vezetésért és közveszély-okozásért. K. Pál 2012 augusztusában, Birmingham közelében, az M6-os autópályán tíz mérföldet – 16 kilométert – tett meg éjszaka a menetiránnyal szemben haladva, kivilágítatlan teherautójával.

A magyar kamiont három másik teherautósofőr állította meg, eltorlaszolva előtte az utat. K. Pált – akinek véralkoholszintje több mint kétszeresen haladta meg a brit törvények által meghatározott felső tűréshatárt – a börtönbüntetés mellett három évre eltiltották a járművezetéstől is.

Forrás: MTI  (gke \ kvs)
.

(Ezt a cikket 731 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?