Havazás – Megszűnt a szlovéniai kamiontilalom, elhagyták Zalát a várakozó járművek

Péntek hajnalban feloldották a kamionok határátlépési tilalmát Szlovéniában, ezért a teherjárművek elhagyhatták a Zala megyei várakozóhelyeket, ahol 620 kamion torlódott fel éjszakára.

Várakozó kamionok az M7-es autópályán Letenye közelében 2013. március 26-án délelőtt. A déli órákig nem léphették át a kamionok a magyar-szlovén határt, ezért mintegy 700 kamion vesztegelt a megyében. 12.30-kor feloldották a korlátozást, első ütemben a Rédics közelében lévő várakozóhelyeket ürítik ki, majd fokozatosan engedik át a kamionokat az országhatártól távolabb lévő megállóhelyekről. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Várakozó kamionok az M7-es autópályán Letenye közelében. Korábbi felvétel (Illusztráció)  MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint az M7-es autópálya és az M70-es autóút leállósávjain és a kijelölt pihenőhelyeken várakozó járművek elhagyták a megyét, így a forgalom ismét zavartalan.

A csütörtök délelőtt a havazás miatt Szlovéniában elrendelt határátlépési korlátozás miatt péntek hajnalig 620 kamion torlódott fel Zalában az utak mentén és a várakozóhelyeken. A parkolókban kora reggel már csak azok a járművek maradtak, amelyeknek sofőrjei a pihenőidejüket töltik.

Forrás: MTI  (blb \ ppd)
.

(Ezt a cikket 609 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?