Szlovéniába tartó kamionok várakoznak a leállósávban az M7-es autópályán Letenyénél 2014. január 30-án. Több száz kamion várakozik Zala megyében az M7-es autópálya mellett, ugyanis a parkolóhelyek már megteltek a szlovéniai hóhelyzet kapcsán elrendelt forgalomkorlátozások miatt. MTI Fotó: Varga György
Szlovéniába tartó kamionok várakoznak a leállósávban az M7-es autópályán Letenyénél 2014. január 30-án. Több száz kamion várakozik Zala megyében az M7-es autópálya mellett, ugyanis a parkolóhelyek már megteltek a szlovéniai hóhelyzet kapcsán elrendelt forgalomkorlátozások miatt.
MTI Fotó: Varga György

Már több mint félezer kamion várakozik kényszerűen Zala megyében a szlovén hatóságok által elrendelt forgalomkorlátozás miatt, de még van hely további járműveknek – közölte csütörtök este honlapján a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A 20 órai adatok szerint összesen 580 kamion vesztegel a kijelölt kényszerpihenőhelyeken a Szlovéniában elrendelt korlátozások miatt. Az M7-es autópálya és az M70-es autóút térségében még 130, a 86-os főút környékén pedig további 30 kamiont tudnak befogadni a várakozóhelyeken.

A kényszerű várakozások azért alakultak ki, mert a havazás miatt Szlovéniában csütörtök délelőtt lezárták a kamionforgalom elől a határátkelőket. Magyarországon Rédicsnél és Tornyiszentmiklósnál délelőtt óta nem engedik tovább a teherforgalmat.

Forrás: MTI  (blb \ bti \ ksy)
.

(Ezt a cikket 631 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?