Karbantartási munkálatok miatt több alkalommal is hosszú időre lezárják az év során a Szlovénia és Ausztria közötti Karavanke/Karawanken alagutat, a járműforgalmat terelőutakra irányítják – közölte kedden a szlovén útfenntartó társaság, a DARS.

Forrás: Wikipédia

A két ország közötti, főként a kamionok miatt rendkívül forgalmas egycsöves alagutat keddtől váltakozó irányban egyirányúsították. A több mint 8 kilométer hosszú átkelőt február 3-a és április 17-e, valamint május 5-e és május 16-a között, vasárnapok kivételével éjféltől hajnali 4 óráig teljesen lezárják a járműforgalom elől.

A szlovén közútkezelő közölte: a májusi ünnepek idején és nyáron az eredeti forgalmi rend szerint lehet majd igénybe venni az alagutat.

Szlovénia leghosszabb alagútján naponta több ezer tehergépjármű halad át. Az 1991-es megnyitása óta számos baleset történt a kétirányú közlekedést biztosító átkelőn, de a közlekedésbiztonsági fejlesztések ellenére még mindig a legveszélyesebb közlekedési útnak számít. A tervek már elkészültek egy párhuzamos vájat elkészítésére, de ennek költsége mintegy 300 millió eurót jelentene.

A közlekedőket arra kérik, hogy a szlovén közútkezelő honlapján (www.dars.si) tájékozódjanak a kerülőútvonalakról, különösen a teherfuvarozók, mert több útvonalat súlykorlátozások miatt nem vehetnek igénybe.

Forrás: MTI  (blb \ bku)
.

(Ezt a cikket 413 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?