Ajánlatok Felszerelés Hírek Útdíj

Új típusú GSM PRO szivargyújtós E-útdíj fedélzeti egység (OBU) kapható a Convoy Truck Shop kamion-felszerelési szaküzletekben

A készülék egy bonyolult rendszer része, de arra hivatott, hogy az Ön munkáját megkönnyítse és ne kelljen minden útjához előre útvonalat terveznie és viszonylati jegyet vásárolnia.

A 2013. július 1-jén bevezetett útdíj rendszerben a 3.5t összsúlyt meghaladó tehergépjárművek (J2, J3, J4) esetén az egy, kettő és három számjegyű utakat csak díjfizetés ellenében lehet igénybe venni. Ugyan ezen dátummal KRESZ módosításra is sor került, mely az útdíjfizetéshez szorosan kapcsolódik, ezért hívjuk fel rá a figyelmét. 2013. július 1-től a fenti kategóriájú járművek nem vehetik igénybe az alacsonyabb rendű utakat, csak indokolt esetben, engedéllyel (pl. célforgalom), ezért erre ügyeljen, mert ellenkező esetben magas bírságot szabhatnak ki.

A díjfizetésre két megoldást vezettek be, az egyik az előre megvásárolt viszonylati jegy, melyhez nincs szükség beruházásra, viszont kényelmetlen és menet közben ha változik az útvonal, vagy vontatmánya, akkor nincs lehetőség módosításra, csak további viszonylati jegy megvásárlásával, melynél a korábbi jegyét nem veszik figyelembe, beszámolni, visszatéríteni nincs lehetőség. Ezzel szemben a másik megoldás, hogy egy úgy nevezett OBU (On Board Unit – fedélzeti eszköz) segítségével valós időben fizeti meg a úti célja eléréséhez szükséges úthasználati díjat.

Az eszköz GPS műholdak segítségével meghatározza az aktuális pozícióját, mely adatokat GSM hálózaton továbbítja a központi rendszer felé.

A központi rendszer a kapott pozíció adatokból egy bonyolult algoritmus alapján állapítja meg, hogy mikor lép át díjköteles szakaszhatárt, mely információt beküldi a NÚSZ (Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.) rendszerébe. Ennek megállapítására nem csak térképészeti adatok alapján kerül sor, hanem az Útdíj törvény és a ránk vonatkozó NÚSZ-ÁSZF-ben leírtak is befolyásolják, ezért kérjük ezen jogszabályokat áttanulmányozni, mielőtt használatba veszi a készüléket. A NÚSZ rendszere számolja ki a használati díjat (az Ön által megadott adatok, mint: tengelyszám, környezetvédelmi besorolás alapján) és vonják le az Ön HU-GO egyenlegéből.

Az GSM PRO fedélzeti egység főbb jellemzői:

  • 2 év garancia és 2 év teljes körű bevallási közreműködői szolgáltatás!
  • 12/24V szivargyújtóról üzemeltethető
  • A megbízhatóbb és gyorsabb kommunikáció érdekében külső GPS és GSM antennával rendelkezik!
  • Tengelyszám állítási lehetőség (amint a HU-GO rendszer ezt lehetővé teszi)
  • Minimum egyenleg jelzés
  • Saját akkumulátor az üzemszünet áthidalásához
  • Távolról módosítható, frissíthető szoftver

A szivargyújtós fedélzeti egység megvásárlását követően csupán a HU-GO (www.hu-go.hu) weboldalon kell regisztrálni a vállalkozás és a gépjármű adatait. Itt kell megadni a jármű tengelyeinek számát és a környezetvédelmi besorolását is, amely a díjszámításhoz szükséges. Miután regisztrálta járművét, a HU-GO rendszerben az “Ezen folyószámla járművei” menüben kell megadnia fedélzeti egységének egyedi azonosítóját (ID). A díj fizetéséhez előre fel kell töltenie egyenlegét!

A HU-GO rendszerben történt regisztráció és a járműhöz párosítást követően a fedélzeti egység használatba vehető!

A készülék ára 28.900.- Ft. +Áfa (10db.-tól: 27.900.- Ft +Áfa)

Az ár 2 év garanciát és 2 év adatátvitelt tartalmaz!

NINCS havidíj, NINCS beszerelési költség!

Megvásárolható a Convoy Truck Shop kamion-felszerelési szaküzletekben és webáruházban!

A fenti ár a cikk megjelenésekor (2014-01-20) érvényes állapotot tükrözi!
Az azóta bekövetkező változásokért felelősséget nem vállalunk!
Az aktuális kínálatot tekintse meg a Convoy Truck Shop webáruházban >>

www.convoytruckshop.hu
.

(Ezt a cikket 3993 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .