Hírek Kishaszonjárművek Külföld Nissan

Bemutatta Londonba tervezett taxiját a Nissan

Bemutatta Londonba tervezett taxiját a Nissan Motor Co. japán autógyár: az NV200 kombi decemberben csatlakozik a brit főváros híres fekete taxijainak flottájához.

Fotó: Nissan

Az alacsony fogyasztású kombit már Tokióban és New Yorkban is használják, a londoni modell külsejét azonban a már forgalomban lévő brit taxikéhoz igazították. A Nissan-jármű a Mercedes-Benz kisbuszaival és a kínai Geely autógyár leányvállalata által gyártott, hagyományos fekete taxikkal karöltve fog szolgálatot teljesíteni a brit főváros utcáin.

A cég eredetileg idén tavasszal akarta megkezdeni az autó értékesítését, ám a változtatások miatt végül decemberre halasztották a jármű piacra dobását. A változtatások közt szerepelnek a köralakú fényszórók, a hagyományos taxijelzésnek jobb láthatóságot biztosító LED-világítás és új lökhárító panelek.

Az alapjárművet a cég barcelonai gyárában fogják összeállítani, és a módosításokat Angliában végzik – olvasható a The Wall Street Journal honlapján.

Fotó: Nissan

A londoni közlekedési rendszert felügyelő Transport For London szerint a városban 25 ezer bejegyzett taxisofőr és 22 500 engedélyezett jármű teljesít szolgálatot. A Nissan szerint az új taxinak alacsonyabb lesz a fogyasztása és kevesebb szén-dioxidot fog kibocsátani, mint a hagyományos londoni taxik. A japán autógyár 2015-ben készül piacra dobni a jármű elektromos meghajtású változatát.

A kultikus fekete taxi gyártója, a London Taxi Company (LTC) 2012 októberében jelentett csődöt és állt le a kocsik gyártásával. A készletek értékesítése után így megszűnt a fekete taxik utánpótlása. A kínai Geely autógyár tavaly megvásárolta az LTC vállalatot, és a korábbinál jóval nagyobb volumenben újraindította a gyártást.

Forrás: MTI  (kka \ ksb \ pdm)
.

(Ezt a cikket 248 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .