Új ügyvezető igazgató a Continental Automotive Hungary élén

Keszte Róbert lett a Continental Automotive Hungary Kft. új ügyvezető igazgatója, aki egyben közvetlenül irányítja a vállalat budapesti gyárát is a jövőben – közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

A feladatkört korábban ellátó Luc Quisthoudt karrierjét Németországban, a Continental ingolstadti telephelyének élén folytatja. A szintén a Continental Automotive Hungary Kft. égisze alá tartozó veszprémi gyárat továbbra is Kai-Uwe Walther vezeti, ugyancsak ügyvezető igazgatói minőségben.

Az új ügyvezető igazgató, Keszte Róbert járműgépész mérnökként végzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, majd ugyanott Járművek és Mobil Gépek Tudományai szakon doktorált. Közgazdász diplomát is szerzett a Budapesti Corvinus Egyetemen (korábban Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem).

A Continental csoport a 2012-ben elért több mint 32,7 milliárd eurós forgalmával egyike a világ legnagyobb autóipari beszállítóinak. A csoport jelenleg közel 177 ezer munkatársat foglalkoztat 46 országban.

A Continental csoport autóipari beszállító központja Hannoverben van, ehhez tartoznak a magyar leányvállatok is. A hat magyarországi gyártóhely – Szeged, Makó, Nyíregyháza, Vác, Veszprém és Budapest – mellett Budaörsön működik a gumiabroncs raktár és értékesítés. Az alkalmazottak száma 6 ezer.

A Continental Automotive Hungary Kft. Budapesten és Veszprémben tevékenykedik, mintegy háromezer embernek ad munkát. A fővárosi gyár termékpalettájában fékrendszerek, komfort- és karosszériaelektronikák, elektronikus menetstabilizáló rendszerek, hibrid meghajtó rendszerek elektronikai vezérlőegységei, alvázelektronika, olajszenzorok szerepelnek. A veszprémi üzemben, és fejlesztő központban az elektronikus vezérlésű fékrendszerek – ABS, ESC – és azok komponenseinek fejlesztését végzik, de gyártják is ezeket.

A Continental AG 2005 és 2012 között mintegy 334 millió eurót ruházott be Magyarországon. A kormány nevében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter tavaly áprilisban stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a vállalattal, és ugyanekkor felavatták a ContiTech Fluid Automotive Kft. új, 3300 négyzetméteres csarnokát a váci telephelyen. A Continental Automotive Hungary Kft. budapesti gyárában 3 milliárd forint értékű fejlesztés folyik.

Forrás: MTI  (ghg \ gte)
.

(Ezt a cikket 341 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?