SkyToll – Szlovákia: Felszólítás az EURO IV, V, EEV közös emissziós osztályban regisztrált járművek regisztrációs adatainak módosítására

Az EURO III és EURO IV osztályba sorolt járművek egy közös, az EURO III, IV csoportba lesznek besorolva, az az EURO V és ennél magasabb emissziós osztályba tartozó járművek különálló, EURO V, VI és EEV csoportba lesznek besorolva.

Forrás: Wikipédia

Azon járművek üzemeltetői, amelyek az Elektronikus Útdíjrendszerben jelenleg a közös EURO IV, V, EEV emissziós csoportba vannak regisztrálva, a fent említett rendelet folytán kötelesek a regisztrációs adataikat haladéktalanul, de legkésőbb 2013.12.31-ig módosítani.

A regisztrációs adatok valamint az érvényes és hatályos, az ezzel összefüggő Utólagos útdíjfizetési módban kötött Kijelölt útszakaszok használatáról szóló szerződés módosítását a Járműüzemeltetők az általuk felmutatott jármű forgalmi engedélye vagy a jármű műszaki adatlapja alapján tehetik meg:

  • személyesen vagy Meghatalmazott képviselő által a kapcsolattartó pontok bármelyikén,
  • Üzemanyagkártya kibocsátó révén.

Előzetes fizetési módban kötött Kijelölt útszakaszok használatáról szóló szerződés esetén a módosítást bármely Kapcsolattartó vagy Értékesítési ponton a Járművezető is megteheti.

A fenti adatmódosítások a Fedélzeti egység beállításának módosítását is szükségessé teszi, amit a Rendszerüzemeltető (SkyToll, a.s. részvénytársaság) végezhet el. Ezzel kapcsolatban kérjük a Járműüzemeltetőket és/vagy a Járművezetőket, hogy a regisztrációs adatok módosítása során a Fedélzeti egységet/Fedélzeti egységeiket bocsássák az ügyfélszolgálati munkatárs rendelkezésére.

Abban az esetben, ha a Járműüzemeltető a regisztrációs adatok módosítását 2013.12.31-ig elmulasztja, a IV, V, EEV emissziós osztályban regisztrált járművekhez rendelt Fedélzeti egységek 2014.01.01-jétől le lesznek blokkolva (a regisztrációs adatok és a készülő kormányrendelet közti eltérést fogják jelezni) mégpedig addig, amíg a regisztrációs adatok módosítása/új Kijelölt útszakaszok használatáról szóló szerződés megkötése vagy a már létező Kijelölt útszakaszok használatáról szóló szerződés módosítása be nem igazolódik.

 Reméljük, hogy a regisztrációs adatok módosítását, ha a jogszabályi változás Önre is vonatkozik, időben, a határidő lejárta előtt megteszi, úgy hogy 2014.01.01-jétől a Kijelölt útszakaszokat ugyanúgy mint eddig is problémamentesen igénybe vehesse.

Forrás: emyto.sk
.

(Ezt a cikket 709 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?