A Bridgestone új méretekkel bővíti az ECOPIA üzemanyag takarékos teherabroncs választékát

A Bridgestone 2013-ban új méretek bevezetésével bővíti az autópályákon használt ECOPIA teherabroncs választékot. Mind az ECOPIA H-STEER 001 és az ECOPIA H-DRIVE 001 további 295/80R22.5 és 315/80R22.5 méretben egészíti ki a jelenleg rendelkezésre álló 315/70R22.5 méretet. Az ECOPIA H-TRAILER 001, amely már 385/55R22.5 méretben kapható, 2014-ben a 385/65R22.5 mérettel egészül ki.

A korábbi Ecopia családhoz képest akár 5% üzemanyag megtakarítás *
A flották üzemeltetési költségeiben az üzemanyag jelenti a legnagyobb tételt és a flottával kapcsolatos költségek 25-30%-át teszi ki. Az üzemanyag takarékosság és hatékonyság ezért döntő fontosságú, különösen a korszerű, üzemanyag-tudatos, hosszú távú szállítók számára.

A Bridgestone a vevők e csoportjának kihívásaira a kiváló, Kormányzott, Hajtott és Tréler pozíciójú, üzemanyag takarékos abroncs választékkal adta meg a méltó választ: ECOPIA H-STEER 001, ECOPIA H-DRIVE 001 és ECOPIA H-TRAILER 001. Együttesen, a korábbi ECOPIA sorozatú gumikhoz képest akár 5%-os üzemanyag megtakarítást is eredményezhetnek.

Alacsonyabb gördülési ellenállás …
A helyzettől és a vezetési feltételektől függően az üzemanyag fogyasztás 20 – 50%-át a gördülési ellenállás okozza, ami lényegében az abroncs egyszerű forgatására fordítódik. A Bridgestone a korábbi abroncsokhoz képest az ECOPIA családdal drasztikusan csökkentette a gördülési ellenállást: független közúti tesztek igazolták **, hogy az ECOPIA H-STEER 001 és az ECOPIA H-DRIVE 001 rendre 18,9%-kal és 26,5%-kal alacsonyabb gördülési ellenállással rendelkeznek mint a régi ECOPIA sorozat, ami 4,4%-kal alacsonyabb üzemanyag felhasználást eredményez.

Az ECOPIA H-TRAILER 001-gyel, az autópályán szállítók az ECOPIA H-STEER 001, ECOPIA H-DRIVE 001 és ECOPIA H-TRAILER 001 elemek kombinációjával a korábbi ECOPIA sorozatokhoz képest akár 5%-os üzemanyag megtakarítást is realizálhatnak.

… az úttartásban, a vizes tapadásban és a futásteljesítményben tett kompromisszumok nélkül
Ezen előnyök realizálására a Bridgestone különleges NanoPro-Tech™ keveréket használ ami csökkenti a különböző alkotóelemek közötti belső súrlódásokat és az abroncs forgása közben csökkenti a legfelső réteg energiaveszteségét. Ez az alacsonyabb energia szint alacsonyabb gördülési ellenállásként jelentkezik anélkül, hogy az abroncs egyéb jellemzői, pld. az úttartás, a nedves tapadás és a futásteljesítmény romlanának.

A gördülési ellenállást a ECOPIA H-STEER 001 és ECOPIA H-TRAILER 001 terméknél alkalmazott új oldalfal keverék is csökkenti, míg az ECOPIA H-DRIVE 001 alacsony energiájú jellege a mintázat blokkok közötti mozgások pontosabb kézben tartását eredményezi, ami csekélyebb deformációval jár. A csekélyebb deformáció következtében a mintázat kopása is csekélyebb, az elnyelt energia mennyisége csökken, így az abroncs gördülési ellenállása is csökken.

“A gördülési ellenállás, a futásteljesítmény és a karkasz tartóssága közötti optimális egyensúly révén a Bridgestone új ECOPIA abroncsai jelentik a választ a nagy távolságokon dolgozó jármű flották számára, amelyek nem csupán az üzemanyag fogyasztás csökkentésében érdekeltek, hanem a gumiabroncsokra eső kilométer költségek csökkentésében is” mondja Harald Van Ooteghem, a Bridgestone Europe Marketing Tervezési és Kereskedelmi Egységének főigazgatója.

A Bridgestone ECOPIA család az abroncs élettartamot, ill. biztonságot érintő kompromisszumok nélkül az üzemanyag megtakarítás és a karbon emisszió csökkentésével igazi áttörést jelent az eco – kategóriában.

Az ECOPIA H-STEER 001, ECOPIA H-DRIVE 001 és az ECOPIA H-TRAILER 001 Bridgestone új, felhasználóbarát jelölési rendszerét alkalmazza: az abroncsok áttekinthetőbb és magától értetődőbb megnevezése követelményei szerint az új megnevezési rendszer a helyes abroncs használat két fontos tényezőjét tükrözi: felület típus (H autópályához) és tengely (kormányzott, meghajtó vagy tréler).


* Az ECOPIA H-STEER 001, ECOPIA H-DRIVE 001 és ECOPIA H-TRAILER 001 és a korábbi Ecopia család (315/70R22.5 és 385/55R22.5 méretű R249 Ecopia, M749 Ecopia és R109 Ecopia) összehasonlítására a TÜV SÜD által elvégzett tesztek és a belső vizsgálatok eredményein alapszik. A TÜV SÜD Automotive GmbH a TÜV SÜD Group nagy elismerésnek örvendő nemzetközi műszaki szerviz szervezetének része.
** A TÜV SÜD 315/70R22.5 méreten végzett tesztjének eredményein alapszik.

Forrás: Bridgestone
.

(Ezt a cikket 329 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?