A GEFCO megnyitja leányvállalatát Horvátországban

A GEFCO csoport, az autóipari logisztika európai vezető cége és az ipari logisztika globális benchmark csoportja leányvállalatot nyit Horvátországban, Zágrábban. A több országhatár kereszteződésében fekvő Horvátország stratégiai fekvése segíti megerősítését a cég szárazföldi és tengeri szállítmányozási tevékenységét a Balkán-félszigeten.

„A Horvátországban, Délkelet-Európa egyik leggyorsabban növekvő gazdaságában létrehozandó telephellyel a GEFCO erősíteni tudja jelenlétét a térség piacain, valamint a helyi és nemzetközi cégek számára is könnyebben hozzáférhetővé válnak a csoport értéknövelő szolgáltatásai” – mondja Tihomir Skrtic.

A horvát állampolgárságú Tihomir Skrticet – aki korábban a csoport szlovén leányvállalatának üzletfejlesztési vezetői pozícióját töltötte be – nevezték ki a GEFCO Croatia ügyvezető igazgatójává.

A logisztikai tevékenység szempontjából különösen kedvező környezet

Ez év július 1-jén Horvátország belépett az Európai Unióba, ami igen fontos esemény az ország történetében: új fejlődési lehetőségeket nyit meg, valamint erősíti stratégiai helyzetét Délkelet-Európában.

A GEFCO új zágrábi leányvállalata most kihasználhatja a határok megnyitásából eredő egyszerűsített vámeljárások előnyeit, és így adminisztratív korlátok nélkül képes teljes körű szolgáltatásokat nyújtani.

Stratégiai földrajzi elhelyezkedés

horvat-zaszlo-2013Három páneurópai közlekedési folyosó halad Horvátországon keresztül, amelyek összekötik az országot Nyugat-Európával, Ázsiával, Kelet-Európával és a Földközi-tengerrel, és ez létfontosságú szereplővé teszi Horvátországot Délkelet-Európa logisztikai láncában.

Ez a rendkívül gyorsan fejlődő gazdaságokat magában foglaló, dinamikus és nagy potenciállal rendelkező régió minden kétséget kizáróan fejlődni és bővülni fog. A horvátországi leányvállalat megnyitása lehetővé teszi a GEFCO számára, hogy több környező országgal, így Olaszországgal, Szlovéniával, Magyarországgal, Szerbiával, Bosznia-Hercegovinával és Montenegróval is fejlessze szállítmányozási kapcsolatait.

Ideális földrajzi helyzetének köszönhetően a horvát leányvállalat a régión belüli kooperáció valódi bázisa lesz, optimalizált szolgáltatásokat nyújt majd a GEFCO ügyfeleinek a térségben.

A zágrábi GEFCO-iroda és az ország legnagyobb kikötőkomplexuma, a rijekai kikötő közötti csekély távolság is kulcsszerepet játszik a GEFCO Croatia stratégiájában. A leányvállalat bővíteni szándékozik tengerentúli szállítmányozását, és a kikötő központjában irodát kíván nyitni 2014-ben, hogy ezzel az egész Európai Unió felé kitárja kapuját.

A GEFCO ipari ügyfeleinek megbízható partnere

A leányvállalat már aláírt egy szerződést a PSA Peugeot Citroënnel új járművekre és alkatrészekre vonatkozó logisztikai szolgáltatásokról, amelyeket helyi partnerekkel kötött szerződések keretében végez.

A leányvállalat disztribúciós, autóipari logisztikai és vámügyintézési szolgáltatásokat, valamint teljes és részrakományú szárazföldi és tengeri szállítmányozást nyújt horvát, román, szerb, bolgár és bosznia-hercegovinai ügyfelei részére.

A leányvállalat számára – a csoport fejlesztési stratégiájával összhangban – elsődleges prioritású tevékenységének diverzifikálása számos iparágban, így az energiaiparban vagy az ipari berendezések terén.

A GEFCO csoportról

A GEFCO az ipari logisztika mértékadó cége. A GEFCO az öt legfontosabb szakterületén – szárazföldi szállítmányozás, tengeri szállítmányozás, tárolás és újrahasznosítható csomagolás, kész járművek logisztikája, valamint vám- és adóügyintézés – felhalmozott tapasztalataira építve globális léptékű, innovatív, az iparági követelményeknek maradéktalanul megfelelő bejövő és kimenő logisztikai megoldásokat kínál belföldön és külföldön egyaránt. A 150 országban jelen lévő GEFCO a 2012. évben elért 3,6 milliárd eurós forgalmával és 11 200 alkalmazottjával Európa tíz vezető logisztikai vállalatcsoportja közé tartozik. A GEFCO világszerte több mint 300 fiókteleppel rendelkezik, amelyeken keresztül folyamatosan bővíti üzleti tevékenységét Közép-Ázsiában, Közép- és Kelet-Európában, a Közel-Keleten, Kelet-Ázsiában és Dél-Amerikában.

A GEFCO Csoport fő részvényese 2012. december 20. óta az Orosz Vasutak.

Weboldal: www.gefco.net
.

(Ezt a cikket 228 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?