A PACCAR megkezdte a DAF tehergépkocsik gyártását Brazíliában

A PACCAR október 2-án ünnepélyes keretek között megnyitotta új DAF összeszerelő üzemét Brazíliában. A Mark Pigott, a PACCAR elnök-vezérigazgatója és Beto Richa, Paraná állam kormányzója vezette ünnepségen állami és helyi tisztségviselők, a DAF Brasil márkakereskedői, beszállítók, fuvarozóvállalatok, valamint üzleti és oktatási vezetők is részt vettek.

„A PACCAR-t nagy örömmel tölti el, hogy hivatalosan is átadhatja a DAF Brasil új gyárát.” – mondta Mark Pigott. „A 230 hektáron fekvő, 28 ezer négyzetméter alapterületű összeszerelő üzem egy korszerű technológiai színvonalú, környezetkímélő gyár, amelyben prémium minőségű DAF XF, CF és LF tehergépkocsik készülnek majd. A létesítmény a brazil és a dél-amerikai piac számára gyárt majd DAF tehergépkocsikat. DAF márkakereskedőink beruházásaikkal a legújabb és legkorszerűbb kereskedői hálózatot hozták létre az országban fejlődő ügyfélkörünk támogatására.”

„Büszkék vagyunk arra, hogy az első Brazíliában gyártott DAF tehergépkocsit vezethetjük.” – mondta Richa kormányzó. „A PACCAR 320 millió dollár értékű beruházása tovább erősíti Paraná elkötelezettségét, hogy magas minőségi színvonalú munkahelyeket teremtő munkáltatókat vonzzon az államba. Ez a DAF létesítmény élénkíti a gazdasági növekedést és hozzájárul a térségben lakók életminőségének javításához.”

A DAF prémium minőségű járművei vezető pozíciót értek el az iparágban Európában. „A DAF Európában piacvezető a közúti nyerges vontatók szegmensében, és idén 15,8 százalékos piaci részesedést ért el a 16 tonna össztömeg feletti kategóriában. Az ügyfelek nagyra értékelik a DAF tehergépkocsik és a PACCAR motorok élenjáróan robusztus felépítését, kis üzemeltetési költségét és kiváló értéktartását.” – mondta Ron Armstrong, a PACCAR elnöke.

„A hat tonna össztömeg feletti tehergépkocsik piacának volumene Brazíliában idén várhatóan meghaladja a 140 ezer járművet, a következő években pedig további növekedésre lehet számítani.” – közölte Bob Christensen, a PACCAR alelnöke és pénzügyi igazgatója. „A brazil tehergépkocsi-piac legnagyobb és leggyorsabban növekvő kategóriája a prémium szegmens, ahol a DAF bemutatta zászlóshajóját, az XF105 típust.”

A PACCAR motorokkal felszerelt DAF XF, CF és LF tehergépkocsik a brazil piac számára

„Izgatottan várjuk, hogy a PACCAR motorokkal hajtott, piacvezető DAF tehergépkocsik teljes választékát gyárthassuk a brazil és a dél-amerikai ügyfelek számára.” – nyilatkozta Marco Davila, a DAF Brasil elnöke. „A független márkakereskedőkből álló hálózat 2013-ban Brazíliában húsz szervizpontot számlál, ám 2014-re ez a szám negyvenre bővül majd. Az üzemben elsőként a prémium kategóriájú, hosszú távú fuvarozásra tervezett DAF XF105 típus gyártását kezdik meg. A későbbiekben ez kiegészül majd a sokoldalú CF és LF típus összeszerelésével. A DAF CF-et úgy fejlesztették ki, hogy számos különféle alkalmazásra megfeleljen, a rövid távú fuvarozástól a nehéz építőipari feladatokig. A DAF LF pedig ideális jármű elosztó fuvarozáshoz és városi kiszállításokhoz.”

A PACCAR világszerte technológiai vezető szerepet tölt be magas minőségi színvonalú könnyű-, közép- és nehézkategóriás tehergépkocsik tervezése, gyártása, valamint vevőszolgálati támogatása terén a Kenworth, a Peterbilt és a DAF márkanevek alatt. Ezenkívül a PACCAR korszerű dízelmotorok tervezésével és gyártásával is foglalkozik, pénzügyi szolgáltatásokat és informatikai megoldásokat is kínál, valamint fő tevékenységéhez kapcsolódóan tehergépkocsi-alkatrészeket is értékesít.

A PACCAR részvényeit a Nasdaq Global Select tőzsdén jegyzik PCAR rövidítéssel, honlapja az alábbi címen érhető el: www.paccar.com.

Forrás: DAF
.

(Ezt a cikket 191 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?