Egyedülálló abroncsadományozási program a Hankook Tire Magyarországtól

Egyedülálló abroncsadományozási programot indít a Hankook Tire Magyarország annak érdekében, hogy olyan kisebb szervezetek számára tudjon segítséget nyújtani, amelyek méretükből fakadóan más módon nagyon ritkán és csak nagy erőfeszítések útján jutnának támogatáshoz. A pályázat felülete 2013. augusztus 22-én nyílt meg a www.hankookadomany.hu oldalon, amelyen a társadalom számára fontos szolgálatot tevő alapítványi és egyesületi formában működő közhasznú szervezetek igényelhetnek a vállalattól legfeljebb 12 darab, azaz 3 garnitúra gumiabroncsot. Az egyedülálló kezdeményezés a Hankook Tire Magyarország 2012-ben indított Hankook Abroncsadományozási Programjának folytatása, amelynek egyik fő célja közúti közlekedésünk biztonságának elősegítése. A jelentkezés határideje 2013. szeptember 25.

A Hankook Tire Magyarország abroncsadományozási programot hirdetett annak érdekében, hogy olyan szervezeteket segítsen, amelyek tevékenységükkel a társadalom számára fontos szolgálatot tesznek. A programra az erre a célra létrehozott www.hankookadomany.hu honlapon keresztül lehet jelentkezni. A vállalat olyan kisebb alapítványok és egyesületek számára kíván segítséget nyújtani, amelyek méretükből fakadóan más módon nagyon ritkán és csak nagy erőfeszítések útján jutnának támogatáshoz.

A 2013. augusztus 22-én induló www.hankookadomany.hu oldalon a jelentkező szervezetek legfeljebb 12 darab, azaz 3 garnitúra Hankook gumiabroncsra adhatják le igényüket, a beadási határidő 2013. szeptember 25-tel zárul. Feltétel, hogy a regisztráló szervezet közhasznú vagy kiemelten közhasznú alapítványi, közalapítványi vagy egyesületi formával rendelkezzen; és minimum 5 éve tevékenykedjen például a vér- vagy szervszállítás, betegszállítás, gyermekmentés koraszülött mentés, gyermekedukáció vagy bűnmegelőzés területén.

A kedvezményezett szervezeteket a Hankook a program anyagi kerete erejéig és a kért abroncsok elérhetőségének függvényében választja ki, majd elektronikus úton értesíti 2013. október 1-je után. Az egyedülálló program révén a vállalat célja a leginkább támogatásra szoruló szervezetek magyarországi tevékenységének támogatása, valamint a közúti közlekedésük biztonságának elősegítése.

A rendhagyó kezdeményezés a Hankook Tire Magyarország 2012-ben indított Hankook Abroncsadományozási Programjának második akciója, amely a vállalat CSR stratégiájának szerves részét képezi. A program keretében a vállalat 2012-ben több mint 1300 téli gumiabroncsot adományozott három szervezetnek – az Országos Mentőszolgálatnak, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak és a Magyar Vöröskeresztnek. Az adomány értéke több mint 20 millió forint volt, így ez volt minden idők addigi legnagyobb abroncsadománya Magyarországon. A kisebb intézmények segítésére irányuló kezdeményezés mellett a Hankook 2013-ban is tervezi országos hatáskörű szervezetek támogatását is.

Az abroncsadományozási programról bővebb információ a www.hankookadomany.hu oldalon található.

A Hankook Értékteremtő Programról

A Hankook Tire Magyarország Kft. 2012-ben indította útjára átfogó társadalmi felelősségvállalási (CSR) programsorozatát, a „Hankook Értékteremtő Programot”, amely három pillérre épül: környezet, egészség és oktatási-társadalmi ügyek. A kezdeményezés célja, hogy a Hankook Tire Magyarország Kft., mint hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő vállalata, felelős társadalmi szereplőként segítséget nyújtson olyan környezeti és társadalmi ügyekben, amelyek mindannyiunk érdekét szolgálják.

A vállalat Értékteremtő Programja keretében már több helyi és országos jelentőségű akciót is indított, úgymint a Dunaújvárosi- és az Országos Mentőszolgálatnak, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak, és a Magyar Vöröskereszt számára történt 20 millió forint összértékű téligumi-adományozás, az 5. és 6. Gyerek ARC rajzverseny és kiállítás főtámogatóként való szponzorációja; valamint számos helyi rendezvény támogatása a dunaújvárosi régióban, például a nagysikerű Parázs-Varázs Közösségi Grillparty, a Rácalmási Tökfesztivál vagy a Dunaújvárosi Főiskola 60. jubileumi ünnepsége. A Hankook 2013. június elején útjára indította a Hankook Értékteremtő Önkéntes Programot is, amelynek keretein belül a vállalat dolgozói, az általuk javasolt közhasznú szervezetek és közintézmények javára végezhetnek önkéntes munkát, amelyek megvalósításához a cég biztosítja a szükséges eszközöket és segédanyagokat több mint 2 millió forint értékben.

A Hankook Tire vállalatról

A Hankook Tire a világ egyik legdinamikusabban fejlődő gumiabroncsgyártójaként innovatív, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, buszok és a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak). Öt kutató-fejlesztő központjában (Korea, Németország, Egyesült Államok, Kína és Japán) testreszabott és jövőbe mutató technológiákat fejleszt az adott piacok követelményeinek és a helyi fogyasztók igényeinek megfelelően. A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten több mint 20 000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja. A vállalat bevételének kb. 80 százalékát az egyre bővülő Koreán kívüli szállítások adják.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Magyarországon, Oroszországban, Törökországban, Svédországban és Lengyelországban vannak képviseletei. A termékeket regionális nagykereskedők terítik a további európai országokban.

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. Az 550 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg már több mint 2000 alkalmazottat foglalkoztat és évente 12 milliónál is több gumiabroncsot gyárt személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára. A jelenleg folyamatban lévő harmadik beruházási ütem 2014/15-ös befejezését követően a magyar gyár éves gyártókapacitása 17 millióra fog növekedni. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az ISO/TSO 16949:2009 minőségi és az ISO 14001:2004 környezetvédelmi tanúsítvánnyal. A rácalmási gyár közvetlenül szállít abroncsokat a Volkswagen, a Hyundai és a KIA európai gyáraiba. 2009-ben elkezdődött a beruházás második üteme, amelynek lezárását követően, 2011 második felében a magyarországi gyárban a dolgozók száma 2000-re bővült, és a gyártóbázis elérte a 34.000 darabos napi kapacitást, amely így jelenleg évente 12 millió gumiabroncs gyártását teszi lehetővé.

Forrás: Hankook Tire Magyarország
.

(Ezt a cikket 344 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?