Meglepő eredmény az OBU-k összehasonlításában

Felmérést készített a szivargyújtós fedélzeti egységekről az utdijhirek.hu szakportál. A vállalkozók jelenleg három fajtából választhatnak, ha az e-útdíjat GPS flottakövetőn keresztül szeretnék fizetni. Meglepő módon a legokosabb készülék a legolcsóbb.

obu-osszehasonlitas-kepek

Az i-Cell Kft OBU S550 készüléke, a Secret Control GPS Kft. által forgalmazott Webbase OBU Easy és a WebEye Magyarország Kft. RoadPass OBU-ja közül választhat az, aki flottakövetőkön keresztül, szivargyújtós eszközzel fizetné meg az útdíjat. Az eszközöket több szempontból is megvizsgálta az utdijhirek.hu. Mivel a piac árérzékeny, a költség fontos tényező volt, emellett figyelembe vették a kezelhetőséget, a szolgáltatásokat.

A képzeletbeli verseny abszolút első helyezettje a Webbase OBU Easy, amelyet a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) tagjainak nettó 25.990 forintért, a szervezeten kívüli vállalkozóknak 28.990 forintért kínál. A legdrágább a RoadPass OBU, amely 39 290 forintba kerül.

Az egyik legfontosabb funkció, hogy a tengelyszámot lehessen állítani a készüléken. Ezt a WebEye RoadPass OBU-ja és a Webbase OBU Easy is tudja, a középáras S550-ben nincs ilyen lehetőség. Fontos lehet az is, hogy a sofőr menet közben értesüljön arról, ha megszakad az összeköttetés az útdíjrendszerrel. Nem szerencsés, ha a vezetőnek túl gyakran kell foglalkoznia a fedélzeti eszközzel, ezért a készülékek hiba esetén figyelmeztetnek. Hangjelzést csak a Webbase OBU ad, a két másik készülék leddel tájékoztat. Ezt sokan nem tartják kielégítőnek, mert nem biztos, hogy a forgalomban a vezető éppen az eszközre figyel, amikor az elkezd jelezni.

obu-osszehasonlitas

Mindhárom eszközről elmondható, hogy egyszerű a beüzemelésük és a használatuk, valamint, hogy mindegyik azonnal beszerezhető raktárról. Az értékelés során 9 pontot kapott a Webbase OBU, amely a legkedvezőbb ár mellett a szolgáltatások tekintetében is felülmúlja a többieket. A második helyezett 7 ponttal az OBU S550, amely ugyan nem tudja a tengelyszámot változtatni, de ezt a hiányosságot nyilván sokan elnézik, ha azt veszik figyelembe, hogy a Road Pass ára 4300 forinttal magasabb, így ez a készülék 6 ponttal zárt.

Forrás: GOLD Communications

* * *

A Webbase OBU EASY fedélzeti egység 10 db. megvásárlása esetén már 26.990.-Ft +Áfa áron vehető meg a Convoy Truck Shop kamion-felszerelési szaküzletekben. 10 db. alatt az ára 28.990.- Ft.+ Áfa. További részletek >>

.

(Ezt a cikket 1235 alkalommal tekintették meg.)