Hírek MAN Sport Versenyek

OXXO Racing: Már darabokban Kiss Norbi kamionja

A versenykamionok tegnap reggel sikeresen hazaérkeztek Oroszországból. Az OXXO Energy Truck Race Team csapata a hosszú utazás fáradalmaira fittyet hányva azonnal megkezdte Norbi autójának szétszerelését, hogy minél előbb elkezdődhessen a szükséges alkatrészek beszerzése.
– Az előzetes helyszíni felméréshez képest nagy negatív meglepetés nem ért minket – meséli Bakó Csaba versenymérnök -. Az eddigiek alapján elhajlott a hátsó híd, ami helyett újat kell vásárolnunk. Ilyenkor egy teljesen “meztelen” hídtestet kapunk, azaz a rugólevelet, a féknyereg tartót, a lengéscsillapító bekötését, tehát minden apróságot magunknak kell felszerelnünk, mivel ezek teljesen eltérnek a gyárilag használtaktól. Eltörtek a hátsó rugók is, ezeket is cseréljük. Az alvázon található rugótartók is olyan mértékben deformálódtak, hogy egyszerűbb – és biztonságosabb – helyettük újat gyártatnunk.
– Ugyanígy elővigyázatosságból a hátsó féknyergeket is cseréljük, mert a jobb oldali elég nagy ütést kapott. A féltengelyek szintén cserére szorulnak. A segédalváz is deformálódott, szerencsére javítható mértékben, így azt helyreállítva megkezdődhet az összeszerelés. Az üzemanyagtank, bár nem lyukadt ki, látható rajta egy kisebb horpadás, így azt is megfoltozzuk. A váltó, a differenciálmű és az alváz egészének átvizsgálása még hátra van, reméljük, ezeknél nem találunk komoly meghibásodást.

Forrás: OXXO Energy Truck Race Team
.

(Ezt a cikket 312 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .