A Scania Németország átadta az ezredik Euro 6-os tehergépjárművet

Egy német logisztikai vállalat vette át Németország ezredik Scania Euro 6-os járművét, egy R 440-es típust.

Az autóipari kereskedelmi vállalatok és lízingcégek számára Európa számos országában logisztikai szolgáltatásokat nyújtó JVG Autologistik GmbH július folyamán vette át a jubileumi járművet. A Scania R 440-es, az Euro 6 károsanyag-kibocsátási normának megfelelő vontató Scania Opticurise-zal és Scania Active Prediction-nal egyaránt felszerelt volt.

Balról jobbra: Edmunk Zock, a Scania értékesítője; Michael Jost, a JVG Autologistik ügyvezető igazgatója; Ramona Jost, a felesége; Helmut Süring, a Scania Kerpen szerviz vezetője
Balról jobbra: Edmunk Zock, a Scania értékesítője; Michael Jost, a JVG Autologistik ügyvezető igazgatója; Ramona Jost, a felesége; Helmut Süring, a Scania Kerpen szerviz vezetője

Euro 6 tapasztalat

Michael Jost, a JVG Autologistik ügyvezetője szerint: „Július folyamán összesen öt darab új Scania R 440 Euro 6 autót állítunk munkába, majd szeptemberben még három követi őket.”

Jost úr szerint egy olyan jövőbe tekintő vállalatnak, mint amilyen a JVG is, fontos, hogy a legfejlettebb kibocsátás-szabályozó rendszerrel ellátott tehergépkocsikat használjon. „Többek között azért döntöttünk a Scania mellett, mert ennek a vállalatnak van a legnagyobb tapasztalata az Euro 6 motorok terén. Mindemellett a Scania ajánlotta a legkedvezőbb specifikációs csomagot az Euro 6 motor, alvázmagasság és az autószállító felépítményhez leginkább illő kipufogó-rendszer terén. A Scania értékesítőjével közösen sikerült megtalálnunk az ideális megoldást.”

Vonzó a gépjárművezetők számára

A JVG Scania melletti döntését azonban a termék és a specifikáció mellett más is befolyásolta. André Pieper flottamenedzser a következő magyarázatot adta: „Eddigi tapasztalataink a Scania szervizekkel kapcsolatban nagyon kedvezőek voltak. Ráadásul a Scaniákat „az utak királyaként” emlegetik és ennek megfelelően gépkocsivezetőink között is igen kedveltek. A most vásárolt R 440-es járműveket kiemelt pilótáink kapják meg.”

Az ügyfelek pontosan ismerik a Scania logo mögött meghúzódó, az Euro 6 motorokhoz kapcsolódó tapasztalatot. 2011 márciusában a Scania volt az első gyártó, aki az Euro 6 normának megfelelő motorokat tehergépjárművekben, működés és használat közben, az utakon mutatta be, így most már több, mint két évnyi tapasztalattal rendelkezik ezen a területen.

Díjazott technológia

Az előrelátó fuvarozó vállalatok számára adott volt a lehetőség, hogy már 2011-ben, az akkor rendelkezésre álló legtisztább technológiába fektessenek be. Számos innovatív technikai megoldással a károsanyag-kibocsátás jelentősen csökkenthető; a kibocsátott nitrogén-oxidok és szilárd részecskék mennyisége nagyjából 80%-kal csökkent az Euro 5 normához képest.

A Scania ügyfelei már az Euro 6 motorok második generációjából választhatnak, amelyek 250 és 580 LE között állnak rendelkezésre. Ráadásul a Scania az egyetlen gyártó, aki az Euro 6 termékpalettájában V8 motorokat is kínál.

A Scania Euro 6 utókezelő rendszere pár hónappal ezelőtt kapta meg a Professor Ferdinand Porsche Díjat a járművekhez kapcsolódó kiemelkedő kutatási és fejlesztési tevékenységéért.

Forrás: Scania
.

(Ezt a cikket 461 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?