Felfüggesztették a sztrájkot az olasz benzinkutasok

Csütörtök reggel hat órától újranyitottak a kedd estétől sztrájkoló olaszországi benzinkutak, miután garanciát kaptak a római kormánytól arra, hogy ellenőrzés alatt tartja az üzemanyagárakat.

Forrás: Wikipédia

A sztrájk felfüggesztését a töltőállomások üzemeltetőinek szakszervezetei jelentették be szerdán. Közleményükben hangsúlyozták, hogy a közel huszonnégy órás sztrájknak meglett az eredménye: előmozdították az egyeztetést a kormánnyal és az olasz piacon érdekelt kőolajtársaságokkal.

Franco Zanonato ipari fejlesztési miniszter ígéretet tett arra, hogy figyelemmel kíséri az üzemanyagárak alakulását. A miniszter július 25-én újabb tárgyalást tart az olajtársaságok képviselőivel.

A benzinkutasok eredetileg péntek reggelig sztrájkoltak volna a júliusi üzemanyagár-emelés ellen, amelyet indokolatlannak tartottak a nyaralási szezon közepén. Tiltakozásukkal jelezni kívánták, hogy az euróövezetben Olaszországban a legdrágább az üzemanyag, ami a benzinkutak dolgozóinak munkahelyeit is veszélyezteti.

Az olasz fogyasztóvédők felmérései azt mutatják, hogy az utóbbi egy hónapban 4-7 euróval drágult egy teljes tankolás ára Itáliában.

Forrás: Sárközy Júlia – MTI  (hsj \ kvb \ gry)
.

(Ezt a cikket 239 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?