Gazdaság Hírek Külföld Statisztikák

Csökkent a járműgyártás Csehországban

Visszaesett a járműgyártás Csehországban. Az idei első hat hónapban összesen 589 076 gépkocsit gyártottak, ami éves szinten 12,8 százalékos visszaesés – közölte az Auto Sap autóipari szövetség pénteken.

Fotó: AVIA

A közleményből kiderül, hogy az összes csehországi személyautógyár – Skoda, Hyundai, TPCA (Toyota, Peugeot, Citroen) – termelése csökkent.

Az első hat hónapban 575 835 személygépkocsit gyártottak Csehországban, ami éves szinten 13,09 százalékos visszaesés. Az autógyártás többi szegmensében is visszaesés tapasztalható.

Hasonló módon komoly gondok vannak az eladással is. “Európában és Csehországban is visszaesésnek vagyunk tanúi” – mondta Antonín Sípek, az Auto Sap elnöke újságíróknak.

Némi reményt ad, hogy a gyártás szempontjából a második negyedév valamivel jobb volt, mint az első, amikor több mint 18 százalékos volt a visszaesés éves összehasonlításban.

Az egyes márkák piaci részesedésében nem történt lényeges változás. A Skoda Auto részesedése 55,07 százalék (0,8 százalékos csökkenés), a TPCA cégé 17,9 százalék (0,4 százalékos visszaesés), míg a Hyundaié 27 százalék, ami 1,2 százalékos növekedést jelent.

Nagy volt a visszaesés a teherautók gyártása terén. Az első félévben 386 kamiont gyártottak Csehországban, ami 47 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi év első felében. Az egyik gyártó, az Avia gyár júniusban hivatalosan megszüntette termelését.

A motorkerékpárokból 839 darab készült, 37 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi január-júniusi időszakban.

Forrás: MTI  (kjk \ gkv \ pdm)
.

(Ezt a cikket 282 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .