Ajánlatok Hírek Üzemanyag

Több mint 4 százalékos üzemanyag-megtakarítás – 2 millió tesztkilométeren bizonyított az új MOL Truck Diesel

A MOL legújabb fejlesztésű, nagyteljesítményű közúti dízelmotorokhoz kifejlesztett Truck Diesel üzemanyaga és a MOL Dynamic Mistral 5W-30 csúcsteljesítményű haszongépjármű motorolaj együttes alkalmazása több mint 4 százalékos üzemanyag-megtakarítást tesz lehetővé. A speciálisan a nagyméretű dízelmotorok működési jellemzőihez és sajátosságaihoz illesztett, gazdaságos üzemanyaggal a fuvarozó és szállítmányozó vállalatok évente akár több millió forinttal is csökkenthetik üzemanyag-kiadásaikat és karbantartási költségeiket.

A MOL legújabb fejlesztésű üzemanyagát kifejezetten a szállító flották megbízható és gazdaságos üzemeltetéséhez szükséges követelményeknek megfelelően alakították ki. A MOL Truck Diesel az új, speciális adaléknak és receptúrának köszönhetően átlagosan 3 százalékos üzemanyag-megtakarítást tesz lehetővé, hosszabb motorélettartamot, kisebb karbantartási költséget és halkabb motorjárást biztosít, amellett, hogy csökkenti a CO2 emissziót is. A vállalatok számára a megtérülés kézzel fogható, hiszen egy 50 nyerges vontatóval rendelkező céget alapul véve a MOL Truck Diesel üzemanyag használata éves szinten akár 12 millió forintos költségcsökkenést is eredményezhet.

A kifejezetten 4000 cm3 feletti lökettérfogatú motorral rendelkező haszongépjárművekhez ajánlott üzemanyag által elért fogyasztáscsökkenés 1,1 százalékkal tovább növelhető a viszkozitási osztályából fakadóan üzemanyag-takarékos MOL Dynamic Mistral 5W-30 motorolajjal. Egy 50 nyerges vonatatóval rendelkező fuvarozó cég esetén csak a motorolaj lecserélésével több, mint 6 millió forinttal csökkenhet az üzemanyagköltség. A motorolaj használatával azonban nemcsak az üzemanyag-fogyasztás csökken, de akár a leghosszabb, 120.000 km-es olajcsere-periódus is elérhető anélkül, hogy az olaj veszítene kiemelkedő motorvédelmi és motortisztító tulajdonságaiból.

„Az üzemanyag-megtakarításra vonatkozó adatok hitelességét laboratóriumi és fékpadi vizsgálatok, valamint a flottatesztek mellett független felhasználók közúti tesztjei, így a Lerton Trans Kft.-nél és a Révész Trans Kft.-nél – Magyarország legmeghatározóbb szállítmányozási szolgáltatóinál – elért eredmények is bizonyítják. A szigorú követelmények szerint lezajlott 9 hetes teszt során, közel 200 darab, 7,5 tonna megengedett össztömeg feletti gépjármű, összesen közel 2 millió km-t tett meg, és 550 ezer liter üzemanyagot használt fel. Az így kapott fogyasztási eredmények is igazolták az előzetes várakozásokat: a MOL Truck Diesel és a MOL Dynamic Mistral 5W-30 külön-külön is előnyöket nyújt a fuvarozók számára, együttes alkalmazásuk pedig, különösen hosszú távon, gazdaságos üzemeltetést biztosít” – mondta Dr. Holló András, a MOL Termékfejlesztés vezetője.

„Fuvarozási vállalatként számunkra a legfontosabb, hogy a szállítmány épségben és időben megérkezzen az úti céljához. Ha az időt még nem is tudjuk lerövidíteni, a költségeinket nagyban csökkenthetjük, és így hosszú távon még versenyképesebbek lehetünk a piacon. Áprilistól szinte csak a MOL Truck Diesel gázolajat tankolták járműveink, és a MOL üzemanyaga beváltotta a hozzá fűzött reményeinket” – tette hozzá Révész Bálint, a Révész Cégcsoport tulajdonosa.

A speciális adalékkal ellátott, válogatott komponensekből összeállított MOL Truck Diesel üzemanyag, valamint a csúcsteljesítményű MOL Dynamic Mistral 5W-30 motorolaj együttes használata évente akár milliós megtakarításra is lehetőséget nyújt. A MOL online kalkulátora (www.mol.hu/truckdieselkalkulator) segítségével pedig a szállítmányozó vállalatok gyorsan és egyszerűen cégre szabva tudhatják meg a termékekkel elérhető üzemanyag-megtakarítás mértékét.

További részletek >>

MOL-LUB Kft.
.

(Ezt a cikket 527 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .