NIF: három sávosra bővül az M0-ás autópálya jobb pályájának egy szakasza

Vasárnap délelőtt adják át a forgalomnak az M0-ás útgyűrű M6-os és 51. számú főút közötti jobb pályájának kibővített szakaszát: 11 kilométeren az eddigi két sáv helyett már három sávon haladhatnak az autósok és leállósáv is épült.

Vasárnap délelőtt adják át a forgalomnak az M0-ás útgyűrű M6-os és 51. számú főút közötti jobb pályájának kibővített szakaszát
Vasárnap délelőtt adják át a forgalomnak az M0-ás útgyűrű M6-os és 51. számú főút közötti jobb pályájának kibővített szakaszát

Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kommunikációs vezetője az MTI-nek szerdán elmondta: az M0-ás M6-os és M5-ös autópálya közötti, 17,3 kilométeres szakaszán jelenleg 2×2 sáv van, és ezen a szakaszon gyakoriak a dugók, torlódások, mivel naponta sávonként mintegy 25 ezer gépjármű halad itt át.

Ezen segít a mostani bővítés. Loppert Dániel hozzátette, hogy az 51. számú főút és az M5-ös között új nyomvonalon épülő 6 kilométeres szakasz bővítése is folyamatban van, amelyet várhatóan augusztus végén adnak át.

A kommunikációs vezető elmondta: a 11 kilométeres szakasz kibővítése 34 milliárd forintos beruházással valósult meg, amelynek 85 százaléka európai uniós forrás volt.

A vasárnapi átadásról elmondta, hogy délelőtt 10 órakor helyezik forgalomba a kibővített szakaszt; erre az időre – körülbelül 15 percre – lezárják az M0-ás M7-estől Szeged felé vezető részét.

Jelezte: az érintett szakasz régi részén szeptemberig még forgalmi korlátozásokra lehet számítani, az elválasztó elemek, táblák áthelyezése, valamint a sávok átfestése miatt.

Forrás: MTI  (gkj \ egr \ gry)
.

(Ezt a cikket 346 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?