Egy francia város, Lorient az utolsó kikötő, amelyet a Volvo Ocean Race 2014-15-ös útvonalán kijelöltek. A verseny, melynek teljes távja 40,048 tengeri mérföld, 2014. október 4-én indul.

VOR120630_TODD_0388

A teljes távon láthatók lesznek a csapatok újonnan épített hajóikkal vitorlázva, a verseny otthonától, a spanyolországi Alicante-tól a Brazília észak-keleti részén fekvő Recife-ig. Onnan a csapat kifut a verseny leghosszabb szakaszára, ezzel megtéve az első merülést a dél-óceáni úton Abu Dhabi felé, mielőtt elérik Sanya-t Kínában. A legutóbbi versenyhez hasonlóan a hajók Sanya-ból az új-zélandi Aucklandba vitorláznak. Onnan Itajaí felé indulnak Brazíliába, majd észak felé veszik az irányt a Rhode Island-i Newport-ba, az Egyesült-Államokba. A csapat ezek után keresztezi az Atlanti óceánt, s így érkezik meg Lisszabonba. Megállnak Lorientnél is a 2015. június 27-i göteborgi sprint előtt, mely város a Volvo svédországi otthona.

 „A Volvo Ocean Race valóban egy globális sportesemény, és sok fontos tehergépjármű-piacunkon van állomása. Mindez komoly lehetőségeket kínál számunkra, hogy találkozzunk vásárlóinkkal, partnereinkkel, valamint további különleges dimenzióval gazdagítja a Volvo márkát – mondja Christina Magnusson, a Volvo Trucks Nemzetközi Szponzorigazgatója.”

vor-map

Volvo Ocean Race

A Volvo Ocean Race nyitva áll minden profi vitorlázó előtt szerte a világon. A 2014-2015-ös verseny a 12. sorozat lesz, mióta a verseny 1973-ban elindult. A Volvo Ocean Race a Volvo Csoport és a Volvo Autó közös tulajdonában van.

A 2014-2015-ös útvonal

A 2014-2015-ös Volvo Ocean Race 2014. október 4-én indul, és majdnem 9 hónapig tart. A teljes táv 40,048 tengeri mérföld. Mindent egybevetve a futam 10 állomásból áll:

Alicante (Spanyolország), Recife (Brazilia), Abu Dhabi (Egyesült Arab Emírségek), Sanya (Kína), Auckland (Új-Zéland), Itajaí (Brazília), Newport (Egyesült-Államok), Lisszabon (Portugália), Lorient (Franciaország), Göteborg (Svédország).

További információért látogasson el a Volvo Ocean Race oldalára:

http://www.volvooceanrace.com/en/home.html

Forrás: Volvo Trucks
.

(Ezt a cikket 375 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?