Gazdaság Hírek Közút

Átadták a munkaterületet az M3-as autópálya újabb szabolcsi szakaszának építéséhez

Átadták a munkaterületet az M3-as autópálya újabb Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszának építéséhez kedden – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. (NIF) az MTI-vel.

M3-autopalya-tablaA tájékoztatás szerint a sztráda új szakasza Őr és Vásárosnamény között épül, a kivitelező a közbeszerzési eljáráson nyertes M3 Kraszna 2012 Konzorcium lesz.

Az újabb autópályarészen a régészeti feltárás és a területszerzés már befejeződött, így a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. kedden átadhatta a munkaterületet a kivitelezőnek, amely májusban kezdi meg az építéshez szükséges előkészítő munkálatokat. A nagy tömegű földmunkák pedig júniusban indulnak meg.

Őrtől, az ottani 49-es számú főút csatlakozásától Vásárosnaményig 11,9 kilométer hosszú, 2-szer 2 sávos autópályaszakasz épül. A kivitelezés 2014 végére fejeződik majd be.

Az új sztrádarész korszerű, magas színvonalú, gyors és biztonságos közlekedést teremt Vásárosnaményig – tudatta a NIF Zrt.

A projekt az Új Széchenyi Terv keretében a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) részeként, európai uniós forrásból valósul meg. A kivitelezés költsége nettó 15,4 milliárd forint lesz.

Az M3-as autópálya jelenleg Budapesttől, közvetetten érintve Miskolcot és Debrecent, Nyíregyházán át Őrig, a Csengersima-Pete közötti magyar-román határállomásra vezető 49-es számú főútig ér. A legújabb, Nyíregyháza-Őr közötti sztrádarészt januárban nyitották meg a forgalom előtt. A két település közötti 33,8 kilométeres szakasz nettó 31,9 milliárd forintos költségből épült, amelynek 85 százaléka uniós, 15 százaléka pedig hazai forrás volt.

Forrás: MTI  (bbag \ guz \ gte)
.

(Ezt a cikket 251 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .