Hírek Külföld Útdíj

Kamionadót vezetnek be Szatmárnémetiben

A szatmárnémeti önkormányzati testület csütörtökön úgy döntött, hogy különadót vet ki a városon áthaladó 3,5 tonnát meghaladó tehergépkocsikra – közölte a portalsm.ro szatmárnémeti hírportál.

szatmarnemeti
Forrás: Wikipédia

A június elsejétől érvénybe lépő fizetési kötelezettség a lakott területen tranzitként áthaladó, illetve a városba tartó nehéz járművekre vonatkozik. A díjak a jármű típusától, az érvényesség időtartamától és az útvonaltól függően napi 20 lejtől (1400 forint) évi 1800 lejig (126 ezer forint) terjednek.

Marcela Papici alpolgármester a tanácsülésen elmondta: a városvezetés ilyen módon próbálja rákényszeríteni a kamionosokat, hogy tartsák be az áruszállítás órarendjét, és használják a kijelölt útvonalakat. A határozat megszövegezésénél a nagyváradi hasonló szabályozást vették irányadónak.

“Szerződést kötünk a város széli benzinkutakkal, amelyektől a tehergépkocsik sofőrjei megvásárolhatják a behajtási engedélyt. A kamionsofőrök – főleg a külföldiek – tudják, hogy díjjal vagy díj nélkül, de mindenütt léteznek ilyen szabályok” – jelentette ki az alpolgármester.

A szabályt megsértő kamionosoknak 100 (7000 forint) és 1500 lej (105 ezer forint) közötti bírságot kell fizetniük. A Csengersima-Pete határátkelőhelytől alig tíz kilométerre fekvő partiumi városnak nincsen körgyűrűje. Az önkormányzat azonban kijelölte azokat az útvonalakat, amelyeken a tranzit teherforgalom a város peremén fizetés nélkül haladhat.

Forrás: MTI  (kga \ kszk \ ksy)
.

(Ezt a cikket 262 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .