Ellenőrzések Hírek Rendőrségi hírek Traffipax

Június végéig folytatódnak a határon átnyúló ellenőrzések a 4-es úton

Az eddigi pozitív tapasztalatok miatt június végéig folytatódik a megye- és országhatáron átnyúló, összehangolt ellenőrzés a 4-es úton – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

4-es főút – Forrás: Wikipédia

Veres Éva emlékeztetett: az átfogó ellenőrzések azután kezdődtek, hogy a 4-es út Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakaszán 2013. január 6-án öt ember halálával járó tragikus frontális ütközés történt.

Az akcióban Magyarországon a Szolnok megyei mellett a Pest megyei és a Hajdú-Bihar megyei rendőr-főkapitányság vesz részt, és csatlakozott a romániai Bihar megye rendőrsége is.

A heti rendszerességgel zajló összevont ellenőrzés fő célja a balesetek megelőzése, súlyosságuk mérséklése. A hatóság egyebek mellett kiemelt figyelmet fordít a sebességkorlátozások betartására, a passzív biztonsági eszközök alkalmazására, a mobiltelefon vezetés közbeni használatának módjára, a gépjárművek műszaki állapotára, valamint az ittas, bódult vagy egyéb okból járművezetésre alkalmatlan állapotban lévő sofőrök kiszűrésére.

Emellett a külföldi állampolgárok személyazonosságát és okmányait is rendszeresen ellenőrzik – tette hozzá Veres Éva, jelezve: a kezdeményezés eddigi legnagyobb eredménye, hogy elindítása óta nem történt halálos kimenetelű baleset az érintett útszakaszokon.

A razziák során közigazgatási eljárást 129 esetben kezdeményeztek, főként a biztonsági öv használatának elmulasztása és tilos jelzésen áthaladás miatt, valamint hét ittas járművezetőt is kiszűrtek a rendőrök – közölte a szóvivő.

Forrás: MTI  (hbj \ bzt \ ppd)
.

(Ezt a cikket 279 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .