A gépkocsivezetőknek szóló Worldtrucker online közösségi oldal okostelefonos alkalmazása

Útjára indította a Volvo Trucks a gépkocsivezetőknek szóló Worldtrucker online közösségi oldal okostelefonos alkalmazását. Az iOS (iPhone) és Android alatt is futó alkalmazás segítségével a tehergépkocsi-vezetők kapcsolatba léphetnek egymással és megoszthatják az úton szerzett tapasztalataikat, élményeiket. Az alkalmazást elsőként a tehergépkocsi-vezető híresség, Lisa Kelly próbálta ki, akit az Ice Road Truckers című amerikai televíziós sorozatból ismerhet a nagyközönség, a hölgy a Worldtrucker közösségi oldalnak is a tagja.

Lisa Kelly
Lisa Kelly

A Worldtrucker alkalmazást azzal a céllal fejlesztették ki, hogy a Worldtrucker közösség, http://www.worldtrucker.com/, több mint húszezer tagja könnyebben cserélhessen tapasztalatot egymással – úgy saját helyi közösségi köreikben, mint világszerte.

„Az alkalmazás egyrészt a weboldal kiterjesztése, másrészt egy fantasztikus közösségi eszköz a kamionosoknak, amellyel közvetlenül az utakról származó tartalmat hozhatnak létre és oszthatnak meg – fényképektől a hasznos tanácsokig, mint például ajánlásokat az utak mentén található jó pihenőhelyekről és biztonságos parkolókról.” – mondta Paula Kühnel, a Volvo Trucks online kommunikációért felelős vezetője.

worldtrucker_grafik_nyAz alkalmazás többek között egy GPS-alapú funkciót is tartalmaz, amellyel a tehergépkocsi-vezetők megjelölhetik és megoszthatják útvonalaikat egy térképen. A TIP-eken (Trucker Interest Points – tehergépkocsi-vezetők számára fontos pontok) keresztül a sofőrök bejelölhetnek adott helyeket, megjegyzést fűzhetnek ezekhez, értékelhetik e pontokat és fényképeket tölthetnek fel e helyekről, majd megoszthatják ezeket az információkat a kollégáikkal. Ezenkívül chat funkciót is kínál az alkalmazás, amelynek segítségével a tehergépkocsi-vezetők megkereshetik a közelükben tartózkodó kollégáikat, majd kapcsolatba léphetnek velük.

A Worldtrucker weboldallal szerves egységet alkotó alkalmazást tehergépkocsi-vezetőkkel szoros együttműködésben fejlesztették ki, a Worldtrucker oldalon végzett online felmérések, valamint a parkolókban a sofőröktől összegyűjtött javaslatok alapján.

„A tehergépkocsi-vezetők az utakon zajló élet szakértői, így ezt az alkalmazást velük együtt és nekik fejlesztettük ki.” – mondta Paula Kühnel.

Az alkalmazást az elsők között próbálta ki a tehergépkocsi-vezető híresség, Lisa Kelly. A Worldtrucker fórum tagja világszerte ismert, miután szerepelt az Ice Road Truckers című amerikai televíziós sorozatban és az IRT testvérsorozatában, a Deadliest Roads című műsorban.

„Az alkalmazás nagy segítséget jelent az úton lévőknek, akik ajánlásokat kaphatnak arról, hogy hol egyenek, aludjanak vagy álljanak meg az út során.” – mondta Kelly.

Lisa Kelly előkelő szerepet tölt be a közösségi média világában, akit rajongók, illetve barátok népes tábora követ a Facebookon, a Twitteren és a Worldtrucker fórumon keresztül.

„Szeretem tartani a kapcsolatot a tehergépkocsi-vezetők közösségével, amelyet számos dolog tart össze. Ettől annyira nagyszerű a Worldtrucker koncepciója. Más tehergépkocsi-vezetők jól megértik, hogy mi mindenen mész keresztül.”

Hogyan ajánlja Lisa Kelly a tehergépkocsi-vezetőknek az alkalmazás használatát?

„Egyszerűen csak lépj be, kezdd el nyomkodni a gombokat, és már megy is! Ez egy nagyszerű eszköz a kapcsolattartáshoz.”

Az alkalmazás ingyenes, és az App Store-ból vagy a Google Play-ből is letölthető.

Worldtrucker

A Worldtrucker egy világméretű online közösség minden tehergépkocsi-vezető számára, függetlenül attól, hogy milyen márkájú teherautót vezetnek. A közösség révén a sofőrök megoszthatják tapasztalataikat és új, határokon átívelő kapcsolatokat teremthetnek. A Worldtrucker oldal tartalmát a felhasználók szolgáltatják. A gépkocsivezetőknek szóló internetes közösség létrehozásától a Volvo Trucks azt reméli, hogy felpezsdítheti a sofőrök munkáját, fokozhatja az érdeklődést a szakma iránt és elősegítheti új gépkocsivezetők toborzását.

  • – Az oldalt havonta több mint 90 ezren látogatják, és a tagok már mintegy 130 ezer fotót töltöttek fel.
  • – Nyelvek:a Worldtrucker weboldal 19 nyelven érhető el.
  • – Taglétszám:körülbelül 21 700
  • – Az oldal címe:http://www.worldtrucker.com/

Forrás: Volvo Trucks
.

(Ezt a cikket 477 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?