Ellenőrzések Hírek Rendőrségi hírek Traffipax

Bankkártyával is fizethetnek a szabálysértő autósok Zalában

Az országban elsőként Zalában a helyszínen is kifizethetik bankkártyával a büntetést a szabálysértő autósok, elsősorban a külföldiek esetében hatékony ez a lehetőség.

Rendőr állít meg egy teherautót az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a töreki pihenőhelynél, ahol a rendőrség és társszervei teljes kitereléses közlekedésrendészeti ellenőrzést tartanak. MTI Fotó: Varga György
Egy korábbi ellenőrzés az M7-es autópályán  – MTI Fotó: Varga György

Európa-szerte egy hétig tart az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának (TISPOL) sebességellenőrzési akciója, ennek keretében Zalában az M7-es autópályán és az M70-es autóúton csütörtökön négy helyszínen is kint álltak a sebességmérők.

Anti András, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője a letenyei ellenőrzési pontnál az MTI-nek elmondta: a csütörtöki ellenőrzések során kizárólag külföldiek lépték túl a megengedett sebességet.

A bírság összege általában 30 ezer forint volt. Akadtak olasz, osztrák, román és ukrán szabálysértők is, egy esetben a fényszórók engedély nélküli átalakítása miatt büntették meg a rendőrök egy ukrán kisbusz vezetőjét.

Anti András kifejtette: az országban elsőként, nem egészen fél éve szerezték be azt a mobil bankkártya-leolvasót, amellyel már a bírságolás helyszínén be tudják fizettetni a kiszabott büntetést. Az általános tapasztalatok szerint a külföldiek ugyanis eddig nem igazán igyekeztek befizetni a magyar rendőröktől kapott csekkeket, a bankkártyáról viszont azonnal leemelhető a közigazgatási bírság összege.

Forrás: MTI  (blb \ bám \ bdó)
.

(Ezt a cikket 248 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .