Gazdaság Hírek Szervezetek hírei

A MOL Igazgatósága 46 milliárd forint osztalékot, valamint Hernádi Zsolt és Mulham Al-Jarf újraválasztását javasolja

A MOL honlapján tette közzé az április 25-i rendes közgyűléssel kapcsolatos dokumentumokat, amely szerint a MOL Igazgatósága 46 Mrd Ft osztalék kifizetésre tesz javaslatot a 2012-es üzleti évre vonatkozóan. A javasolt összeg kismértékű növekedést jelent az előző évi osztalékfizetéshez képest, annak ellenére, hogy a speciális tételek nélküli nettó eredmény 2012-ben csökkent az előző évhez képest.

A MOL Igazgatósága egyúttal azt is javasolja a társaság közgyűlésének, hogy Hernádi Zsoltot 2013. május 1-jével újabb öt évre a MOL igazgatósági tagjává válassza. A MOL elnök-vezérigazgatójának igazgatósági tagsága 2014. február 24-ig érvényes, de annak érdekében, hogy a mandátum lejártakor ne kelljen rendkívüli közgyűlést összehívni, az Igazgatóság azt javasolja, hogy az idei rendes közgyűlés válassza újra Hernádi Zsoltot. Ennek megfelelően Hernádi Zsolt április 30-ával formálisan lemond tagságáról.

Az Igazgatóság egyúttal javasolja Mulham Al-Jarf igazgatósági tagságának megújítását is 2018. április 24-ig, amellyel a MOL tovább erősíti hosszú távú stratégiai szövetségét az Oman Oil Companyval.

A közgyűlési dokumentumok letölthetők itt.

Forrás: MOL
.

(Ezt a cikket 349 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .